Na de spare ribs, pulled pork, gerookte zalm en tijger garnaaltjes, is het nu tijd voor de eerste keer beef short ribs op de Weber. Hier en daar gelezen dat het een redelijk vergeeflijk stukkie vlees is, dus waarom niet!
Ik heb een stuk van circa een kilo met twee ribben bij Aalvink vandaan. Gisteravond voorbereid en met zout, peper, knoflook- en uienpoeder ingewreven.
Nu de Q voorbereid met de snakemethode. Hierbij had ik toch een beter resultaat tav temp regulatie dan de minion met de charcoal baskets van de Weber.
Ik heb een rookdoosje met whiskeyhout snippers klaar liggen die ik op het rooster boven de kooltjes wil leggen. Is dit een goed idee? Of zeggen jullie de snippers gewoon rechtstreeks op de kolen?
Nu even wachten tot de Q op temp is, het rooster schoonmaken en dan mag het vlees erop.
Ik heb een stuk van circa een kilo met twee ribben bij Aalvink vandaan. Gisteravond voorbereid en met zout, peper, knoflook- en uienpoeder ingewreven.
Nu de Q voorbereid met de snakemethode. Hierbij had ik toch een beter resultaat tav temp regulatie dan de minion met de charcoal baskets van de Weber.
Ik heb een rookdoosje met whiskeyhout snippers klaar liggen die ik op het rooster boven de kooltjes wil leggen. Is dit een goed idee? Of zeggen jullie de snippers gewoon rechtstreeks op de kolen?
Nu even wachten tot de Q op temp is, het rooster schoonmaken en dan mag het vlees erop.


