BasBQ
Beef en Steak

Beef Ribs

mrooding

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
574
Het is natuurlijk hartstikke leuk om elke keer je favoriete recepten te maken maar zo nu en dan iets compleet nieuws proberen is minstens net zo leuk! Normaal gesproken hebben wij om de zoveel tijd 'expirimentation day' op kantoor. Dus om die traditie in thuis quarantaine voor te zetten, gisteren ge?xperimenteerd met vlees in plaats van met code. Beef ribs is het geworden! Ik had bij de Hanos een mooi stuk grasgevoerd Iers rund opgepikt. Ze hadden helaas geen graan gevoerde rassen maar de marmering van dit stuk zag er alsnog best mooi uit.Gisterochtend allereerst de egg klaargemaakt en op temperatuur laten komen (~107 graden). Tegelijkertijd kon ik de voorbereidingen treffen voor het vlees. Het vlies mocht er af en daarnaast heb ik de grootste stukken vet weggesneden. Dit was het ideale moment om - in het kader van 'expirimentation day' - ook te experimenteren met mijn nieuwe uitbeenmes. Nogmaals bedankt voor de tips Noskos en Barbeknoei, erg fijn mes!
Op aanraden van Noskos heb ik de rub eenvoudig gehouden (peper, zout en knoflook). Voordat de rub erop ging, heb ik het vlees nog wel even ingesmeerd met een laagje Worchestershire saus. Gedroogde shiitakes waren ook een top tip voor meer umami smaak, maar die had ik helaas niet in huis. En aangezien deze periode niet echt het ideale moment is om eens even uitgebreid te gaan shoppen, is die tip een experiment voor volgende keer. ;)De egg was op temperatuur, het vlees was voorbereid en we konden aan de slag! Het vlees mocht de Q op en ik kon ondertussen verder klussen aan mijn buitenkeuken terwijl de overheerlijke geuren mij tegemoet kwamen.Toen ik deze foto deelde met Noskos en Frits kreeg ik al gauw de opmerking om er veel meer kruiden op te gooien, dus zogezegd zo gedaan. Meer peper, meer zout en meer knoflook. Aangezien ik dit gerecht voor de eerste keer bereidde, was ik iets te terughoudend met de kruiden. Ik was bang dat het te zout of peperig zou worden.

Na een uurtje of 4 was het tijd om het vlees een jasje te geven. Op dat moment zag het er al fantastisch uit en het rook nog beter. De interne temperatuur was op dat moment al 65 graden.

Na nog een kleine 3.5 uur was de interne temperatuur gestegen tot 92 graden. Ik was ondertussen al een aantal keer gaan prikken om te voelen of het vlees al boterzacht was. Uiteindelijk, bij 92 graden, voelde het goed.

Tijd om het vlees een half uurtje te laten rusten. Die 30 minuten gebruikte ik om wat aardappeltjes en mais te bereiden op de egg. Een korte tijd later, waren de groenten lekker knapperig en werd mijn knorrende maag beantwoord; Het was tijd om aan te vallen.

Het resultaat was een super mals, sappig stuk vlees. Soms heb je dat een gerecht na een aantal happen te veel wordt en je er klaar mee bent, maar hier kon je van blijven snoepen.
Met de bijhorende vaseline op de achtergrond voor de droge handen van al het handen wassen :p


Al met al, een erg geslaagd experiment wat zeker terugkomt op het menu!
 

KamadoDre

Vuurmaker
Berichten
58
Prachtig stuk vlees zeg! Ook meerdere malen gemaakt! Wat een smaak!

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 

Sander72

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.375
Ziet er zalig uit Marc, heel mooi!

Groot vlees, drank en vaseline... als dat geen Foodporn is?!  :blush:
 

mrooding

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
574
Haha zulke opmerkingen werden er hier gisteravond ook gemaakt toen we de vaseline op de foto zagen staan  :D
 

tensefountain1

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
185
De marketing ziet er inderdaad goed uit, zal goed gesmaakt hebben!

Verstuurd vanaf mijn Nokia 8.1 met Tapatalk

 

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.211
Ziet er heerlijk uit!
Tevens erg mooie foto's

Maar die verkapte #productplacement....
 

mrooding

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
574
SilverFox zei:
Ziet er heerlijk uit!
Tevens erg mooie foto's

Maar die verkapte #productplacement....

Nu door Corona de handbalsem als zoete broodjes over de toonbank gaan probeer ik gewoon een graantje mee te pikken. Als je deze link gebruikt steun je het goede doel  :D :D
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.092
Zo dan. Dat ziet er ff goed uit. Wat een plaatjes. Heerlijk en stoer vlees. Dat moet smullen geweest zijn.
 
Bovenaan Onderaan