BasBQ
Beef en Steak

Beef Ribs

 
 
 

Tr1ppl3B

Vuurmaker
Berichten
66
Weer een stukje vlees van de ToDo lijst af. De beef Ribs volgens recept van Jord uit zijn eerste boek Smokey Goodness. Vlees bij BBQuality besteld. Mijn slager kan er wel aankomen, maar dan moet ik het ruim op tijd bestellen...

Uiteindelijk de hele dag op de smoker gelegen (van 9:00 tot 18:30). Op het laatst toch maar ingepakt want de temperatuur bleef maar hangen op 78 graden. Wel de hele dag de smoker (WSM) mooi op temperatuur kunnen houden tussen de 100 en 110 C. Het wachten was het gelukkig waard, leuk om te doen en vooral erg toch ook een bite.

20180129_1027162022772706.jpg

20180128_0837261175213461.jpg

img-20180128-wa00031619626311.jpeg

20180128_1816251507730237.jpg

20180128_183805714566792.jpg
 
Blijven gave foto's waarin die botten zo mooi vrij komen te liggen. Hier ook op de to do lijst. Lekker hoor
 
Lust ik wel
 
E?n van mijn favoriete stukken vlees!
 
Of het mijn favoriete vlees wordt weet ik nog niet, maar voor herhaling was het zeker vatbaar. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat :)
 
Low & slow is the way to go
 
Zien er heerlijk uit, Beef Short Ribs staan hier ook hoog in het vaandel.
 
Lekker vlees he.

Heb je het vet er met dat tafelmes afgesneden?
 
Ooievaar zei:
Heb je het vet er met dat tafelmes afgesneden?

Nou, dat zou wel een uitdaging zijn geweest  ;). Het vet eraf gehaald met een fileermes. Wat dat tafelmes daar deed kan ik mij even niet meer herinneren  :-/
 
Heb je hem een dag van te voren in de rub gezet of gewoon voordat je hem er op legde? Bij mij ligt er eentje in de koelkast te wachten maar moet hem nog schoonmaken, ontliezen en rubben...
 
b.asv zei:
Heb je hem een dag van te voren in de rub gezet of gewoon voordat je hem er op legde? Bij mij ligt er eentje in de koelkast te wachten maar moet hem nog schoonmaken, ontliezen en rubben...
Van te voren, alleen met zout en peper. Ik heb echt letterlijk het boek van Jord gebruikt :).
 
Ziet er goed uit. Heerlijk, deze nog niet zo lang geleden ook bereid en is 1 van mijn favorieten. Vrijdag ga ik deze nog eens bereiden.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Terug
Bovenaan Onderaan