- Berichten
- 583
Hoi allemaal,
vandaag voor het eerst beef ribs op de kamado.
Het is een stuk van 1300 gram, ‘o Sullivan, gekocht bij de Sligro.
Low en slow naar een kern van 92 heb ik ingesteld. Misschien iets verder, maar ik geloof dat ik straks ga prikken om de gaarheid te checken, ipv louter naar de temperatuur te kijken. (Ik ga straks pas m’n verdere research doen voor het einde van de bereiding)
vanochtend het vlees schoon gemaakt en het vlies verwijdert aan de vleeskant. Overigens leek het bij mij een stuk vlees, dan een laag vet en dan pas het zilvervlies te zitten. Zie foto.
Ik wist ook niet ik welke mate ik het vet moet verwijderen. Daarom aan één zijde wat vet laten zitten en de andere helemaal schoon. Kan ik vanavond eens het verschil proeven. Tips zijn welkom!
simpele rub van peper, zout, knoflookpoeder, uipoeder, paprikapoeder.
Bij gebrek aan andere chunks heb ik kersenhout erbij gedaan. Kan niet wachten tot de lockdown voorbij is om weer wat aan te schaffen bij de bbq shop.
vlees ligt er net op, ik hoop om 18.00 aan tafel te gaan, misschien wel zonder inpakken... to be continued.
foto1: het onbewerkte vlees
Foto2: vlees na verwijderen vlies, vet aan 1 kant laten zitten
Foto3: de dikke bovenlaag van vlees, vet en vlies
vandaag voor het eerst beef ribs op de kamado.
Het is een stuk van 1300 gram, ‘o Sullivan, gekocht bij de Sligro.
Low en slow naar een kern van 92 heb ik ingesteld. Misschien iets verder, maar ik geloof dat ik straks ga prikken om de gaarheid te checken, ipv louter naar de temperatuur te kijken. (Ik ga straks pas m’n verdere research doen voor het einde van de bereiding)
vanochtend het vlees schoon gemaakt en het vlies verwijdert aan de vleeskant. Overigens leek het bij mij een stuk vlees, dan een laag vet en dan pas het zilvervlies te zitten. Zie foto.
Ik wist ook niet ik welke mate ik het vet moet verwijderen. Daarom aan één zijde wat vet laten zitten en de andere helemaal schoon. Kan ik vanavond eens het verschil proeven. Tips zijn welkom!
simpele rub van peper, zout, knoflookpoeder, uipoeder, paprikapoeder.
Bij gebrek aan andere chunks heb ik kersenhout erbij gedaan. Kan niet wachten tot de lockdown voorbij is om weer wat aan te schaffen bij de bbq shop.
vlees ligt er net op, ik hoop om 18.00 aan tafel te gaan, misschien wel zonder inpakken... to be continued.
foto1: het onbewerkte vlees
Foto2: vlees na verwijderen vlies, vet aan 1 kant laten zitten
Foto3: de dikke bovenlaag van vlees, vet en vlies