Bij mijn lokale slager beef ribs besteld in de "english cut". Ze kwamen van een rund dat in de wijdewormer omgeving is opgegroeid.


Vandaag had ik de hele dag de tijd dus gingen ze low en slow op de weber. Ik kies dan voor de slangmethode en gebruik als rookhout mesquitechips.

De ribs wegen ongeveer een 500 gram per stuk dus een per persoon. de ribs werden ingesmeerd met licht olijfolie en dan szeged steak rub erop.


5 kooltjes aangestoken om de slang te starten en de thermometer ingesteld op 88 C. de bbq wordt op 110 graden gehouden.

Bij 50, 60 en 70 graden celsius werden de ribs met appelsap besproeid. Na het speoeien snel nog even een foto genomen.

Bij 88 graden werden de ribs geserveerd. Lekker met wasabi zoete aardappel frites uit de oven en sla erbij.



Een doorsnede van het vlees met duidelijk het vet gedeelte en de rookring

En dit is wat er van over blijft

Wat vonden we ervan?
Het was lekker, maar volgende keer een andere rub. Deze was te zout. Voor de rest was er eigenlijk niets mis mee. Je zou nog wagyu ribs kunnen nemen omdat deze nog beter vet gemarmerd zijn maar dan is de prijs ook anders
Ze zijn er 's ochtends om 10 uur op gegaan en de ribs waren klaar om 6 uur 's avonds. Van de slang heb ik nog 1/3 briketten over gehouden
grtz
madmull


Vandaag had ik de hele dag de tijd dus gingen ze low en slow op de weber. Ik kies dan voor de slangmethode en gebruik als rookhout mesquitechips.

De ribs wegen ongeveer een 500 gram per stuk dus een per persoon. de ribs werden ingesmeerd met licht olijfolie en dan szeged steak rub erop.


5 kooltjes aangestoken om de slang te starten en de thermometer ingesteld op 88 C. de bbq wordt op 110 graden gehouden.

Bij 50, 60 en 70 graden celsius werden de ribs met appelsap besproeid. Na het speoeien snel nog even een foto genomen.

Bij 88 graden werden de ribs geserveerd. Lekker met wasabi zoete aardappel frites uit de oven en sla erbij.



Een doorsnede van het vlees met duidelijk het vet gedeelte en de rookring

En dit is wat er van over blijft

Wat vonden we ervan?
Het was lekker, maar volgende keer een andere rub. Deze was te zout. Voor de rest was er eigenlijk niets mis mee. Je zou nog wagyu ribs kunnen nemen omdat deze nog beter vet gemarmerd zijn maar dan is de prijs ook anders
Ze zijn er 's ochtends om 10 uur op gegaan en de ribs waren klaar om 6 uur 's avonds. Van de slang heb ik nog 1/3 briketten over gehouden
grtz
madmull