- Berichten
- 236
Het weekend eens een kilotje beef ribfingers omgetoverd tot burnt ends.
Dit als filmpje als bron gebruikt (
)
Rubje gemaakt van zeezout, zwarte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en mosterdzaad.
Gerookt met 1.5 blokjes eikenhout
De KJ naar ongeveer 120 graden, en hoopte op een totaal van 4u.
Tot ongeveer 74 graden gerookt, toen in stukken gesneden, in aluminium schaal met wat boter, sweet and spicy bbq saus, worcestersaus, scheutje water en restantje rub gedaan.
Had me alleen vergist in de tijd, met 2 kleine kinderen gerekend op maximaal 18u te kunnen eten, maar had ze maar op goed 85 graden kerntemperatuur tegen die tijd Had het idee dat het vet en bindweefsel nog niet voldoende opgelost was helaas.
Smaak beleving scheelde dan ook met stukje burnt end, de kleinere waren natuurlijk wat verder.
Had veel zin dit te maken viel me helaas iets tegen, heb ook geen referentiekader hoe het zou kunnen en mogen smaken.
Volgende x sowieso wat eerder beginnen.
Bedankt voor het lezen!
Dit als filmpje als bron gebruikt (
Rubje gemaakt van zeezout, zwarte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en mosterdzaad.
Gerookt met 1.5 blokjes eikenhout
De KJ naar ongeveer 120 graden, en hoopte op een totaal van 4u.
Tot ongeveer 74 graden gerookt, toen in stukken gesneden, in aluminium schaal met wat boter, sweet and spicy bbq saus, worcestersaus, scheutje water en restantje rub gedaan.
Had me alleen vergist in de tijd, met 2 kleine kinderen gerekend op maximaal 18u te kunnen eten, maar had ze maar op goed 85 graden kerntemperatuur tegen die tijd Had het idee dat het vet en bindweefsel nog niet voldoende opgelost was helaas.
Smaak beleving scheelde dan ook met stukje burnt end, de kleinere waren natuurlijk wat verder.
Had veel zin dit te maken viel me helaas iets tegen, heb ook geen referentiekader hoe het zou kunnen en mogen smaken.
Volgende x sowieso wat eerder beginnen.
Bedankt voor het lezen!







