BasBQ
Beef en Steak

Beef Ribfingers Burnt Ends

 

MrMatti

Kooltjesharker
Berichten
237
Het weekend eens een kilotje beef ribfingers omgetoverd tot burnt ends.

Dit als filmpje als bron gebruikt (
)

Rubje gemaakt van zeezout, zwarte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en mosterdzaad.

Gerookt met 1.5 blokjes eikenhout

De KJ naar ongeveer 120 graden, en hoopte op een totaal van 4u.

Tot ongeveer 74 graden gerookt, toen in stukken gesneden, in aluminium schaal met wat boter, sweet and spicy bbq saus, worcestersaus, scheutje water en restantje rub gedaan.

Had me alleen vergist in de tijd, met 2 kleine kinderen gerekend op maximaal 18u te kunnen eten, maar had ze maar op goed 85 graden kerntemperatuur tegen die tijd Had het idee dat het vet en bindweefsel nog niet voldoende opgelost was helaas.

Smaak beleving scheelde dan ook met stukje burnt end, de kleinere waren natuurlijk wat verder.

Had veel zin dit te maken viel me helaas iets tegen, heb ook geen referentiekader hoe het zou kunnen en mogen smaken.

Volgende x sowieso wat eerder beginnen.

Bedankt voor het lezen!
a2154654b033b2d5e484c96f431a10b8.jpg
7433a8dbca725c49944fa8020526b2f6.jpg
ab4baa9fd0984038e512969ee465a3d1.jpg
68ad8c5d16f0348d98ee97fff2e0deec.jpg
5b472f42c27a3a0dbdc353b4c41c22dc.jpg
822acc86f98ff35cce07865141ae6d35.jpg
f9fa8452cfd783405114e23abe627e25.jpg
cc04512372b1ddeb3e228b736bf4fdea.jpg
 
Soo dat zoet er lekker uit! Ik kan die dus nergens hier in de buurt vinden.. maar dit klinkt machtig 😋
 
Ziet er lekker uit hoor! Ja je kunt beter iets eerder beginnen. Warm houden kan altijd natuurlijk.
Belangrijkste als 't maar gesmaakt heeft!
 
Wauw, het ziet er in ieder geval fantastisch uit.
Misschien inderdaad eerder beginnen. Als het lang genoeg ligt te garen wordt het vanzelf botermals.
Dank voor het delen
 
Ha lekker dit ziet er goed uit hoor,, op mijn lijstje gezet! 🔥 👍
 
Terug
Bovenaan Onderaan