- Berichten
- 325
Eerder deze week de Beef Rib Fingers van Beef & Steak die al een hele poos in de vriezer lagen maar eens op de Q gegooid.
Dit idee is op basis van filmpje van Smoking Dad BBQ
Rubje gemaakt (eenheden zijn ongeveer):
1 el zeezout
1 el peper
1 el ui granulaat
1/2e el knoflook granulaat
1/2e el gerookte paprika poeder
1/2e el gemalen chipottle peper
Latere stap nog nodig (lees je tussen de foto's door):
suiker
boter
bbq saus
Cola
Zilvervlies eraf gehaalt en in stukken gesneden. Te grote stukken vet eraf. Best een gedoe.
Denk dat ik de volgende keer iets van chuck of brisket ear neem, da's nog goedkoper ook.
Rubje erop en paar uur de koelkast in.
Dit is na twee uurtjes op de q op 120C met stukje kersen en appel hout. En af en toe het vlees met water besproeid.
In alu schaaltje met boter, rietsuiker, bbq saus en Cola laten sudderen tot het lekker zacht aanvoelt. Na het toevoegen van de Cola stonden staken de stukjes vlees er nog een klein beetje bovenuit. Schaaltje goed afgedekt met alu folie zodat er zo min mogelijk stoom weg kan.
Na uurtje de boel nog beetje omgehusseld en getest op malsheid. Nog een uurtje.
Dus totaal zo'n twee uur in de Cola gesuddert.
Na deze twee uur zo'n 15min de stukjes direct op de grill om ze wat droger en lekker sticky te maken.
Na zo'n 4,5 uur in totaal op de q:
Serveren op italiaanse bollen met de ene een speciaal sausje met mayo, curry, mosterd en uitjes. Op de ander sweet chili en sriracha. volgende keer houd ik het denk ik bij een bbq sausje: sweet chili en mayo zijn niet direct een goede match, sriracha wel.
Het was echt heerlijk! Ga ik zeker nog een keer doen. Maar dan met ander vlees. Smaak en structuur was erg goed, maar zo'n geklooi met zilvervlies verwijderen en redelijk veel dikke harde stukken vet.
Maar zeker het laten sudderen in cola was een goed idee. Yum!
Dit idee is op basis van filmpje van Smoking Dad BBQ
Rubje gemaakt (eenheden zijn ongeveer):
1 el zeezout
1 el peper
1 el ui granulaat
1/2e el knoflook granulaat
1/2e el gerookte paprika poeder
1/2e el gemalen chipottle peper
Latere stap nog nodig (lees je tussen de foto's door):
suiker
boter
bbq saus
Cola
Zilvervlies eraf gehaalt en in stukken gesneden. Te grote stukken vet eraf. Best een gedoe.
Denk dat ik de volgende keer iets van chuck of brisket ear neem, da's nog goedkoper ook.
Rubje erop en paar uur de koelkast in.
Dit is na twee uurtjes op de q op 120C met stukje kersen en appel hout. En af en toe het vlees met water besproeid.
In alu schaaltje met boter, rietsuiker, bbq saus en Cola laten sudderen tot het lekker zacht aanvoelt. Na het toevoegen van de Cola stonden staken de stukjes vlees er nog een klein beetje bovenuit. Schaaltje goed afgedekt met alu folie zodat er zo min mogelijk stoom weg kan.
Na uurtje de boel nog beetje omgehusseld en getest op malsheid. Nog een uurtje.
Dus totaal zo'n twee uur in de Cola gesuddert.
Na deze twee uur zo'n 15min de stukjes direct op de grill om ze wat droger en lekker sticky te maken.
Na zo'n 4,5 uur in totaal op de q:
Serveren op italiaanse bollen met de ene een speciaal sausje met mayo, curry, mosterd en uitjes. Op de ander sweet chili en sriracha. volgende keer houd ik het denk ik bij een bbq sausje: sweet chili en mayo zijn niet direct een goede match, sriracha wel.
Het was echt heerlijk! Ga ik zeker nog een keer doen. Maar dan met ander vlees. Smaak en structuur was erg goed, maar zo'n geklooi met zilvervlies verwijderen en redelijk veel dikke harde stukken vet.
Maar zeker het laten sudderen in cola was een goed idee. Yum!
Laatst bewerkt: