- Berichten
- 239
Afgelopen vrijdag stond beef jerky op de to do list,.
Ik zal er een kort verslagje van maken omdat ik dit toch wou delen met jullie,..
We beginnen met een stuk rund vlees. Ik heb gekozen voor een mooi stuk spierstuk de "dikke plaat" deze is mager en heeft een mooie grove structuur.
Het vlees heb ik alvorens ik het in plakken snij voor een paar uur in de vriezer gedaan, dit vergemakkelijkt het snijden in dunnen plakken (met de draad mee gesneden) omdat het vlees dan wat stijver is.
Nu het vlees is gesneden mag het in de marinade, ik heb het ruim 12 uur + laten marineren. Na het marineren heb ik het vlees op keukenpapier gelegd om er zo veel mogelijk vocht/marinade van af te krijgen.
De Bbq staat inmiddels al een tijdje op een temperatuur van 70-80 graden, dus het vlees gaat er op! Nu alleen nog rookhout erbij en wachten maar,..
Na diverse huishoudelijke klusjes gedaan te hebben mag het er van mij af en kan het smullen beginnen!
Ik zal er een kort verslagje van maken omdat ik dit toch wou delen met jullie,..
We beginnen met een stuk rund vlees. Ik heb gekozen voor een mooi stuk spierstuk de "dikke plaat" deze is mager en heeft een mooie grove structuur.
Het vlees heb ik alvorens ik het in plakken snij voor een paar uur in de vriezer gedaan, dit vergemakkelijkt het snijden in dunnen plakken (met de draad mee gesneden) omdat het vlees dan wat stijver is.
Nu het vlees is gesneden mag het in de marinade, ik heb het ruim 12 uur + laten marineren. Na het marineren heb ik het vlees op keukenpapier gelegd om er zo veel mogelijk vocht/marinade van af te krijgen.
De Bbq staat inmiddels al een tijdje op een temperatuur van 70-80 graden, dus het vlees gaat er op! Nu alleen nog rookhout erbij en wachten maar,..
Na diverse huishoudelijke klusjes gedaan te hebben mag het er van mij af en kan het smullen beginnen!