BasBQ
Beef en Steak

BEEF JERKY!!

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.089
Hoi bbq collega's.

Dit weekend weer eens lekker beef jerky gemaakt van ca 2,9 kilo runder achtermuis.
Marinade gemaakt van
400ml ketjap manis,
100ml sojasaus,
100ml sriracha saus
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel komijnpoeder

Geen foto's van de voorbereiding, maar het vlees in dunne plakjes gesneden en vervolgens een nachtje in de marinade.

De volgende ochtend samen met mijn dochter de hele boel op de wsm geslingerd.
Gelukkig heb ik wat extra roosters voor dit soort gevallen  B-)

De pic's

Droog deppen
jo8QwB4.jpg


De hele aanrecht vol  :D
yLjQDrI.jpg


De wsm vol laden
6PQJhBr.jpg

izbpI4e.jpg

RXlkfcG.jpg


Steady op lekker laag
fHnD7OC.jpg


Dit Is toch genieten. Lekker weertje, heerlijke geur in de tuin
pOKLzA3.jpg


Even spieken
tSHwMOD.jpg


En dan eindelijk  <:p
SVj0r2d.jpg


En na alle zware arbeid mezelf lekker verwennen
1r7v91I.jpg



Wat Is dit toch lekker.
Bedankt voor het kijken.
Rick
 
Oef, dat ziet er lekker uit zeg! Mooi projectje!
 
Dat zieter toch goed uit.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

 
Ceriel zei:
Daar blijf je van eten...

Yep.
Meteen de volgende dag deels gevacumeerd en ingevroren.
Zo eet je niet meteen alles op.
 
Zalig man. Fijne beelden zo. Mooi biertje erbij ook. Heerlijk.
 
Yummie Jerky!
 
Drink je daar nou bier bij?  :D
 
Foxtrot86 zei:
Hoe lang moet je dan op de smoker?

Totdat het droog Is. In dit geval ongeveer 6 uur.
Het vlees moet drogen,  niet garen. Dus laag houden die temperatuur.
En Joe natter je vlees Is als het op de smoker gaat, hoe langer het duurt.
Dus goed droogdeppen van tevoren scheelt
 
Dank voor de inspiratie Rick, ik maakte er van de week ook iets lekkers van!
 
Terug
Bovenaan Onderaan