BasBQ
Beef en Steak

beef jerky

AV

Gemarineerd
Berichten
1.193
net een stuk rund gekocht en versneden voor beef jerky.


wil t anders doen dan vorige x.
nl met een deurtje  en deksel open om meer trek te krijgen voor meer een natuurlijke droging te krijgen en dan op een zo laag mogelijke temperatuur

de zout/zuur.zoet marinade : 2 delen ketjap ,,3 delen balsamico en de zoetigheid deze keer bosbessen jam (3/4 pot).
paar EL mosterd en 2 TL kruidnagel poeder.





wordt vervolgt
 
Ben benieuwd!
 
Ik ben benieuwd naar het resultaat!
 
Ben ook benieuwd


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ja inderdaad heb je al een update?
 
ben ook erg benieuwd
 
door acute druktes  de geplande sessie uitgesteld en t gemarineerde vlees in de vriezer .


afgelopen vrijdag uit de vriezer gehaald om zondag te gaan drogen.
die planning liep ook in de soep en heb t vlees zaterdag avond na een bbq thuis om 20.30 uur aan de pennen geregen .
op de restand brandstof tot een uur of 12 rond de 75 graden laten garen(LET OP ,,NIET DROGEN).
nog 3 stuks briketten drbij en toen te bedde en de beef aan t lot overgelaten.

zondag morgen rond 08.00 uur de afgekoelde beef naar binnen gehaald .
de hele dag weggeweest en s avonds de beef in portie s gevacumeerd en geproefd natuurlijk.
de smaak was goed maar de bite is anders dan mn gedroogde beef op max 45 graden.
ik mis de taaiheid van t droge en deze scheurde je zo af en kauwde je zo weg,,terwijl t wel de exact zelfde utziet en voelt .

van de sessie helaas geen foto s,

 
Op welke dikte snij je de plakken eigenlijk? Of welke stand van de snijmachine?
 
k snij de plakken 2 tot 4 mm voorheen met t mes en nu voor t eerst met de machine.
bij de vorige sessie s liet ik de dikkere plakken een paar uur langer drogen.

vandaag een vacuum zakje uit de vriezer meegehad naar t werk en op de terugweg in auto wat weggewerkt.
deze viel qwa bite ook tegen naar wat ik gewend was van mn vorige partijen.
k omschrijf t meer als een soort cowboy vlees.
ook wel lekker maar niet te vergelijken net beef J.
 
Duidelijk, dank u! ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan