BasBQ
Beef en Steak

Beef Jerky

 
 
 
 
 

McPeet

Gemarineerd
Berichten
1.650
Gisteren bij de Makro geweest en daar was naast de Bavette ook de runder lende in de aanbieding. Stuk van 2,7 kg meegenomen en in plakken van 5 mm gesneden. 's avonds in iet wat pittige marinade gedaan en vandaag op 80 gr circa 5 uur gerookt met mengsel van appelhout en whiskey-vaten hout. Dit was een zeeeeeer geslaagd experiment. Ben benieuwd hoelang we met deze voorraad doen.
Een aantal Beef Jerky's ga ik insmeren met SSS BBQ saus en dan vacumeren. Ben benieuwd hoe dat over een week gaat smaken

De plakjes runder lende, met de draad meegesneden

In de marinade

Goed droogdeppen

Het past maar net op mijn Q, moet zelfs een extra rooster erbij plaatsen


Ben benieuwd hoelang we hier mee doen, gaat nu al hard

Ze zijn heerlijk, mag nog ietse pietsie pittiger
 
Beef jerky!!!
Man, wat is dat toch een goden voer.
Dit lust ik heel veel erg  :D :D  :D
 
Ridevi71 zei:
Beef jerky!!!
Man, wat is dat toch een goden voer.
Dit lust ik heel veel erg  :D :D  :D
Wij ook, vandaar dat enorme stuk van 2,7 kg. Lekkerrrrrrrrrr
 
Als je zulke lekker stukken vlees versnijd tot plakjes van 5mm dan moet het wel goed smaken.
Ik heb geen idee wat ik me er bij voor moet stellen maar heb het idee dat dit snel eens geprobeerd moet worden:)
 
McPeet zei:
Ridevi71 zei:
Beef jerky!!!
Man, wat is dat toch een goden voer.
Dit lust ik heel veel erg  :D :D  :D
Wij ook, vandaar dat enorme stuk van 2,7 kg. Lekkerrrrrrrrrr
Ben benieuwd hoe lang het duurt voor het op is. Hier heeft verpakken en bewaren geen zin. Gaandeweg de week gaat het altijd op  :D
 
mooi vlees en verslag.

jammer van die 80 graden,,kun je niet lager ???
ideale  droog temp voor beefJ lig rond de 40 graden.
bij 80 graden heb je gegaard vlees(cowboy vlees)
 
Wow, ziet er super uit  B-)

Je zou mij moeten vastbinden, om mij dit niet in 1 dag op te laten eten  :D

Mac
 
AV zei:
mooi vlees en verslag.

jammer van die 80 graden,,kun je niet lager ???
ideale  droog temp voor beefJ lig rond de 40 graden.
bij 80 graden heb je gegaard vlees(cowboy vlees)
Veel lager dan 80gr lukt me niet met mijn gasser. weer een mooi excuus om een KEG cq KEG smoker aan te schaffen.
Hoe lang moet je ze op circa 40 gr laten garen?
 
ben 8 uur zoet met de sessie en de temp komt zelden boven de 50 graden.
nog 1 kritiek puntje: kzie op ene foto rood vlees in de kern,teken dat je langer moet marineren of t vlees heeft te veel op elkaar gelegen in te weinig marinaden..

McPeet zei:
Ze zijn heerlijk, mag nog ietse pietsie pittiger
beefJ wordt meestal nagekruid met droge kruiden dus de uiteindelijke smaak kan je altijd zelf bepalen.

welke basis gebruik je voor de marinade.?

 
Zou graag een stukje proeven, heerlijk jerky!
 
Ziet er top uit! Heb je de receptuur ook van de marinade, kan het meteen op de todo :)
 
Lekker man. Beef Jerky is top.
Mijn vrienden en ik hebben inmiddels ontdekt dat het heel lekker is bij de volgende dingen:
Herfstbokbier
Lentebokbier
Pils
Winterbier
Verschillende zoete speciaalbieren (tot op heden: allemaal)
Verschillende bittere speciaalbieren (idem)
Waterig bier
Droog bier
Zeiknat bier
Kaas, al dan niet gerookt.


 
El Fumarole zei:
Lekker man. Beef Jerky is top.
Mijn vrienden en ik hebben inmiddels ontdekt dat het heel lekker is bij de volgende dingen:
Herfstbokbier
Lentebokbier
Pils
Winterbier
Verschillende zoete speciaalbieren (tot op heden: allemaal)
Verschillende bittere speciaalbieren (idem)
Waterig bier
Droog bier
Zeiknat bier
Kaas, al dan niet gerookt.
Wil ik geloven, bij een goed glas ros? smaakt het ook prima, en gisteren bij de whiskey ook. :D :D :D
 
AV zei:
ben 8 uur zoet met de sessie en de temp komt zelden boven de 50 graden.
nog 1 kritiek puntje: kzie op ene foto rood vlees in de kern,teken dat je langer moet marineren of t vlees heeft te veel op elkaar gelegen in te weinig marinaden..

McPeet zei:
Ze zijn heerlijk, mag nog ietse pietsie pittiger
beefJ wordt meestal nagekruid met droge kruiden dus de uiteindelijke smaak kan je altijd zelf bepalen.

welke basis gebruik je voor de marinade.?
Deze heb ik gemaakt
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=13439.0
Ik heb er een aantal vandaag ingesmeerd en BBQ-saus en gevacumeerd, ben benieuwd wat dat met de smaak gaat doen. Met pasen weten we meer :D
 
Het smaakt ook in de keuken, de slaapkamer, de douche, de woonkamer. Iets minder op de wc, maar in de tuin en schuur gaat ook prima!

Anywayz, bedankt voor het posten van de receptuur, hij staat op de todo!
 
Terug
Bovenaan Onderaan