BasBQ
Beef en Steak

Beef Jerky 2.0

 

Stennis

Kooltjesharker
Berichten
127
Afgelopen weekend w??r de bbq aan gehad.
dit keer BEEF JERKY maar dan anders dan vorige keer
( http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=15160.msg251062#msg251062 )
ik wilde i.i.g. MEER dan vorige keer. het is namelijk zo op. hiervoor had ik een extra rooster besteld (25cmx35cm)
en zelf verhoogt met rvs delen.



Recept:
-bijna 1kg mager iers rundvlees
-Paprika poeder
-Ui poeder
-Knoflook poeder
-Bastert suiker
-Gemalen peper
-Soja saus
-Worchestersaus
-Ketap manis
-Roken met appelhout.

vlees eerst een kleine uurtje in de vriezer om het daarna makkelijker te kunnen snijden.
Alles in reepjes gesneden en vrijdagavond in een ziplock zakje in de koeling.
zaterdag om 12 uur de Q aan. paar kooltjes starten en wat koude erbij. en uiteraard wat appelhout.



vlees even afdeppen tussen keukenrol stukken.

Roosters vol leggen en hangen. en goan!







het was weer heeerlijk!







Mooi droog vlees. heerlijke intense smaak!
paar porties gevacumeerd en aardig wat uitgedeeld.

(volgende keer waarschijnlijk de reepjes wat schuiner snijden voor een wat groter oppervlak)


 
Heerlijk hoor

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Lekker hoor
 
Dat zijn er aardig wat! Lekker hoor :D
 
Dat ziet er lekker uit! lust ik ook  :D
Bij het nalezen van het recept zag ik dat je geen zout gebruikt hebt, klopt dat?
 
Jummie!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Geweldig !
 
Hans zei:
Dat ziet er lekker uit! lust ik ook  :D
Bij het nalezen van het recept zag ik dat je geen zout gebruikt hebt, klopt dat?

Klopt geen zout. soja is zout genoeg (voor ons) ook zit er in de worcester sauce zout.
Zout is in dit geval niet het conserveringsmiddel, hier is dat de rook.
 
Stennis zei:
Hans zei:
Dat ziet er lekker uit! lust ik ook  :D
Bij het nalezen van het recept zag ik dat je geen zout gebruikt hebt, klopt dat?

Klopt geen zout. soja is zout genoeg (voor ons) ook zit er in de worcester sauce zout.
Zout is in dit geval niet het conserveringsmiddel, hier is dat de rook.


O.K.  Dank voor je uitleg.
 
Lekker hoor! wordt het vlees door deze manier van bereiden droog en hard, of blijft het een beetje zacht en taai.
Als ik wel eens beef jerky uit die zakjes neem, dan varieert het nogal eens.
 
Ligt eraan hoe lang je het erop laat. Je kan beide bereiken namelijk
 
Lekker man.
Goed idee ook dat 2e rooster. Sta op het punt dat ook te, maken.
Want er ligt al vlees voor de beef jerky te wachten.

Van beef jerky heb je nooit genoeg  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan