- Berichten
- 34
Na het succes van de pulled pork van een boston butt, werd het de hoogste tijd om ook eens beef brisket te maken. omdat de diameter van de one touch premium 47cm bedraagt, wil je zeker weten dat dit stuk vlees wel past op de bbq. daarom heb ik voor de 1e keer gekozen voor een brisket point van ongeveer 2,5 kg. dit stuk vlees heb ik uiteraard gekocht bij Beef en Steak.
ik heb de brisket alleen behandeld met peper en zout.
de 'gril setup' is uiteraard indirect, waarbij volgens de minion methode, waarbij ik ecobrasa briketten heb gebruikt. ik heb er ongeveer 8 gloeiende kolen erbij gedaan. rookhout is hickory
nadat het hout begint te roken, kan het feest beginnen
resultaat na 3 uur indirect:
na ongeveer 7,5 uur het resultaat:
nadat de kerntemperatuur ongeveer 90 graden had bereikt, werd het tijd om de brisket ongeveer 1 uur in de aluminiumfolie te laten rusten. het resultaat:

Het resultaat was zo lekker dat we geen "left overs" hadden; wat is dit lekker eten zeg!!!
ik heb de brisket alleen behandeld met peper en zout.

de 'gril setup' is uiteraard indirect, waarbij volgens de minion methode, waarbij ik ecobrasa briketten heb gebruikt. ik heb er ongeveer 8 gloeiende kolen erbij gedaan. rookhout is hickory

nadat het hout begint te roken, kan het feest beginnen


resultaat na 3 uur indirect:

na ongeveer 7,5 uur het resultaat:

nadat de kerntemperatuur ongeveer 90 graden had bereikt, werd het tijd om de brisket ongeveer 1 uur in de aluminiumfolie te laten rusten. het resultaat:








Het resultaat was zo lekker dat we geen "left overs" hadden; wat is dit lekker eten zeg!!!