- Berichten
- 4.941
Gister was het weer een ouderwetse Papadag. De oudste naar school. De jongste op de fiets mee voor boodschappen. En eenmaal thuis lekker de BBQ aan. Ik had een tijdje terug mijn zinnen gezet op de Beef Back Ribs. Weer eens iets anders. De slager heeft het speciaal voor mij uitgestelde. Zat mooi wat vlees aan.
Als rub heb ik een mediterraanse koffie Rub gebruikt. De BBQ saus was nog een restje van de Pock short ribs.
Daar gaan we. Eerst de ribs schoon maken en in de rub.
Daarna kunnen ze de BBQ op. Was even passen en meten. Maar het is gelukt.
Na een paar uurtjes bedacht om ze eens nat te maken. Daar lees je zo vaak wat over. Gekozen voor een mix van calvados, appel azijn en warm water. Dat ruikt iig goed
Na ruim 3u rook de boel ingepakt met wat boter en ahornsiroop. En weer voor 2u terug op de Q
Na die 2u even in de BBQ saus gezet en voor z’n 45min terug. Zag er goed uit.
Ik had nog wat gebakken aardappellen en een knolselderij gepoft. Deze handig na het poffen wat rook gegeven. Dat zag er ook al veel belovend uit. Snel op tafel en aanvallen maar.
Dat was een beste maaltijd. Ik heb maar 2 botjes op. Dit was super machtig. En een echte beef smaak. Leuk om eens geprobeerd te hebben. En het ziet er ook wel weer stoer uit
Of ik het vaker ga maken? Ik vind die ribs van het varken toch ook verschrikkelijk lekker. En het vlees is toch iets zachter.
Bedankt voor het lezen
Bram
Als rub heb ik een mediterraanse koffie Rub gebruikt. De BBQ saus was nog een restje van de Pock short ribs.
Daar gaan we. Eerst de ribs schoon maken en in de rub.
Daarna kunnen ze de BBQ op. Was even passen en meten. Maar het is gelukt.
Na een paar uurtjes bedacht om ze eens nat te maken. Daar lees je zo vaak wat over. Gekozen voor een mix van calvados, appel azijn en warm water. Dat ruikt iig goed
Na ruim 3u rook de boel ingepakt met wat boter en ahornsiroop. En weer voor 2u terug op de Q
Na die 2u even in de BBQ saus gezet en voor z’n 45min terug. Zag er goed uit.
Ik had nog wat gebakken aardappellen en een knolselderij gepoft. Deze handig na het poffen wat rook gegeven. Dat zag er ook al veel belovend uit. Snel op tafel en aanvallen maar.
Dat was een beste maaltijd. Ik heb maar 2 botjes op. Dit was super machtig. En een echte beef smaak. Leuk om eens geprobeerd te hebben. En het ziet er ook wel weer stoer uit

Of ik het vaker ga maken? Ik vind die ribs van het varken toch ook verschrikkelijk lekker. En het vlees is toch iets zachter.
Bedankt voor het lezen
Bram
Laatst bewerkt: