Na een week met rund en varken werd het toch echt tijd voor kip. Na gisteren bij de macro te hebben misgegrepen, kon ik vandaag bij de plaatselijke poelier een drietal maiskippen scoren, waarvan er twee voor de maaltijd van vanavond bestemd waren.
Ik had nog wat rub over van de kippendijencake, en nog een aardige berg van de noskos basisrub. Een mooi moment dus om ze eens te vergelijken.
Terwijl de rub even introk de bbq schoongeveegd en opnieuw gevuld. Nadat de bbq op temperatuur is gekomen en het rookhout was toegevoegd mochten de dames plaatsnemen..
Een klein uur later werd het tijd voor een korte inspectie en een kleine temperatuurverhoging voor een knapperiger randje.
Gezien de dames een wat afwijkend postuur hadden waren ze niet gelijktijdig klaar. Wat goed uitkwam, aangezien de eerste dame reeds volledig ontleed was voor ik er aan dacht een foto te nemen...
Al met al erg geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar!
Ik had nog wat rub over van de kippendijencake, en nog een aardige berg van de noskos basisrub. Een mooi moment dus om ze eens te vergelijken.
Terwijl de rub even introk de bbq schoongeveegd en opnieuw gevuld. Nadat de bbq op temperatuur is gekomen en het rookhout was toegevoegd mochten de dames plaatsnemen..
Een klein uur later werd het tijd voor een korte inspectie en een kleine temperatuurverhoging voor een knapperiger randje.
Gezien de dames een wat afwijkend postuur hadden waren ze niet gelijktijdig klaar. Wat goed uitkwam, aangezien de eerste dame reeds volledig ontleed was voor ik er aan dacht een foto te nemen...
Al met al erg geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar!