BasBQ
Beef en Steak

BCC

 
 
 

antis

Sprokkelaar
Berichten
40
Gisteren een verse braad kip gehaald, deze in de zelfgemaakte rub gezet en 24 uur laten marineren.
Daarna op de met bier, knoflook en rub gevulde gevogelte stomer van meneer Weber gedrukt, de rest van het bier in de schaal en op de bbq gezet.

Tijd:   BBQ: Kern:

17.45 114?C. 17?C.  met eiken rookhout en gesproeid met appelsap
18.45 116?C. 47?C.  appelsap
19.45 127?C. 62?C.  appelsap
20.45 126?C. 73?C.  Kip van de bbq gehaald en in twee?n geknipt.
                                       
1600x400_zps213bed31.jpg


2600x400_zpsea8960a2.jpg


3600x400_zpse30ef5e5.jpg


4600x400_zps3f28b9c2.jpg


5600x400_zps7c3689bf.jpg


Helaas vergeten een foto te maken van  de hele kip.
We zaten wel wat laat te eten, maar het was erg lekker!!
 
Ziet er goed uit! Krijg er honger van  ;)
 
lekker kippetje hoor, gefeliciteerd met je tokkie  :)
 
Gefeliciteerd met je Tokkie.

Je mag gerust wat hoger gaan zitten met je dome temperatuur.(160.C)
 
Ik zit tegenwoordig nog hoger 175-200?C lekker velletje krijg je dan.
 
Dank voor de suggestie.  Ik ga volgende keer zeker een hogere temperatuur doen. Nu was het vel wat taai......
 
mooie beelden hoor! krijg je honger van!
 
Ziet er lekker uit :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan