- Berichten
- 1.910
Sinds ik een spit heb ben ik wel heel tevreden over kippetjes aan het spit. Vandaag toch weer eens gekozen voor een BCC. Heus niet op jacht naar m'n tokkie
.
Eerst de ingrediënten. Gekozen voor een basis rub die ik laatst gekocht had. Was benieuwd hoe die zou smaken op kip. Had gelukkig nog wat flesjes bier staan die normaal bij mij over de datum gaan. Ik drink zelf liever andere merken.
Voor het eerst appel erbij voor de rook en wat rozemarijn en tijm uit de tuin om het feest compleet te maken. Wat boften we met het weer zeg.
Eerst de aardappeltjes gewassen en de kip na een badje in een mooie olijfolie in de rub gezet. Zowel boven als onder het vel. Daarna was het tijd om alvast wat bier met de rub daarin te injecteren. Ze kan haar vaccinatie alvast maar gehad hebben.
In het 'blik' wat bier en verse rozemarijn en tijm uit de tuin. Daarna de aardappeltjes erbij en de Q op temperatuur laten komen.
Ze zit er parmantig bij wachtend op wat gaat komen.
Inmiddels was de Q op 150 graden en begon het wachten op de heerlijke kip. In de tussentijd ook maar een biertje opengetrokken. Niet alleen het maïskippetje had trek in het gouden vocht.
Na een minuut of 40 gaf de Grilleye 50c graden temp aan. Tijd om even gas te geven voor het krokante velletje. Op naar de 180 graden c.
Ongeveer 40 minuten later gaf de Grilleye 70 graden in de borst aan. Snel nog even nagepraat met de thermapen. Perfect. Tijd om te eten.
Heerlijk mals.
Aardappeltjes waren ook heerlijk. Lekker de rooksmaak en het vet van de kip. Beetje zeezout eroverheen en klaar.
Tegen de tijd dat ik de foto aan het maken was, was de rest al aan het eten.
Bedankt voor het kijken.

Eerst de ingrediënten. Gekozen voor een basis rub die ik laatst gekocht had. Was benieuwd hoe die zou smaken op kip. Had gelukkig nog wat flesjes bier staan die normaal bij mij over de datum gaan. Ik drink zelf liever andere merken.
Voor het eerst appel erbij voor de rook en wat rozemarijn en tijm uit de tuin om het feest compleet te maken. Wat boften we met het weer zeg.
Eerst de aardappeltjes gewassen en de kip na een badje in een mooie olijfolie in de rub gezet. Zowel boven als onder het vel. Daarna was het tijd om alvast wat bier met de rub daarin te injecteren. Ze kan haar vaccinatie alvast maar gehad hebben.
In het 'blik' wat bier en verse rozemarijn en tijm uit de tuin. Daarna de aardappeltjes erbij en de Q op temperatuur laten komen.
Ze zit er parmantig bij wachtend op wat gaat komen.
Inmiddels was de Q op 150 graden en begon het wachten op de heerlijke kip. In de tussentijd ook maar een biertje opengetrokken. Niet alleen het maïskippetje had trek in het gouden vocht.
Na een minuut of 40 gaf de Grilleye 50c graden temp aan. Tijd om even gas te geven voor het krokante velletje. Op naar de 180 graden c.
Ongeveer 40 minuten later gaf de Grilleye 70 graden in de borst aan. Snel nog even nagepraat met de thermapen. Perfect. Tijd om te eten.
Heerlijk mals.
Aardappeltjes waren ook heerlijk. Lekker de rooksmaak en het vet van de kip. Beetje zeezout eroverheen en klaar.
Tegen de tijd dat ik de foto aan het maken was, was de rest al aan het eten.
Bedankt voor het kijken.
Laatst bewerkt: