BasBQ
Beef en Steak

BCC

 
 

Uranday

Kooltjesharker
Berichten
130
Ik had hem al eens gemaakt, maar vergeten foto's te maken. Natuurlijk wil ik mijn sticker halen, dus bij deze mijn verslag van vanavond.

31101f1bd57e5935a4fe0ae9fcb0b96e.jpg

In de can, wijn, knoflook en tijm.

97fd9470959509d132857949c4662cfa.jpg

Een scharrel kip.

5bfec2c7a6b87c8e1924a510d6898e16.jpg


Een beetje boter met knoflook en rub voor de injectie tussen de kip en zijn vel.

df257725e828e2a6482d5c5c0b225045.jpg


Inkecteren

f3962c69c260d7efbdb1d6bb2a1027d4.jpg


Ontering

a00262d6afa4363e62a7120e4588942b.jpg


En op de bbq, 200 graden tot een kern van 75

b3cfd50b532ff74f0b603180298ea028.jpg
 
lust ik
 
Hij ging heel snel in de kamado. Nu nog even aftoosteren voor het mooie korstje.
 
Nee, die vergeet ik zeker niet...
2361ba81fd7aed82b9d8e3afbfeb1993.jpg
593e10691a82f7695f5cf785dfef0f10.jpg


Hij was erg goed gelukt. Veel smaak in het vlees gekomen. Misschien wel beter dan een brine... Was genieten
 
Ziet er beter uit dan het kipje wat ik vanavond had  :-S
 
Jaakke zei:
Ziet er goed uit.

Waarom heb je hem opgebonden?
Is dat om de marinade in de kip te houden?
Dat was het stiekje van de poten. Zorgde er voor dat alles compact blijft. Gelijkmatiger garing.

Bedankt voor het stickertje. Begin volgend jaar de laatste
 
100% verdiend die sticker!!  Ziet er super lekker uit. Opbinden doe ik zelf nooit.


Ik ben ook in afwachting van het Knorretje en Tokkie plaatje
 
StefR zei:
100% verdiend die sticker!!  Ziet er super lekker uit. Opbinden doe ik zelf nooit.


Ik ben ook in afwachting van het Knorretje en Tokkie plaatje

Snel maken dan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan