- Berichten
- 420
Gisteren ook maar eens een poging gewaagd om deze klassieker te maken.

Zaterdagavond eerst de rub gemaakt van:
- 1el paprikapoeder
- 1tl knoflookpoeder
- 1el gedroogde tijm
- 2 tl venkelzaad
- 2 tl bruine basterdsuiker
- 1/2 tl chilipoeder
- 2 tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 1/2 tl komijnzaad

Klaar voor haar massage, met dit als resultaat

Vervolgens ingepakt in folie en tot de volgende dag in de koelkast.
Op zondagmiddag de Q klaargezet voor indirect grillen, nog wat takjes verse rozemarijn en twee knoflookteentjes in het blikje.

En grillen maar

het laatste half uurtje wat aardappelkroketjes erbij, in het gietijzeren pannetje zit wat eenvoudige uienchutney...gewoon omdat het kan. Toen de juiste kerntemperatuur bijna bereikt was nog even "afgelakt"met wat zoete chilisaus. Met dit als resultaat:


Smullen maar!
Achteraf misschien de temperatuur nog iets hoger opschroeven op het einde, velletje was niet overal krokant, maar desalniettemin erg lekker

Zaterdagavond eerst de rub gemaakt van:
- 1el paprikapoeder
- 1tl knoflookpoeder
- 1el gedroogde tijm
- 2 tl venkelzaad
- 2 tl bruine basterdsuiker
- 1/2 tl chilipoeder
- 2 tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 1/2 tl komijnzaad

Klaar voor haar massage, met dit als resultaat

Vervolgens ingepakt in folie en tot de volgende dag in de koelkast.
Op zondagmiddag de Q klaargezet voor indirect grillen, nog wat takjes verse rozemarijn en twee knoflookteentjes in het blikje.

En grillen maar

het laatste half uurtje wat aardappelkroketjes erbij, in het gietijzeren pannetje zit wat eenvoudige uienchutney...gewoon omdat het kan. Toen de juiste kerntemperatuur bijna bereikt was nog even "afgelakt"met wat zoete chilisaus. Met dit als resultaat:


Smullen maar!
Achteraf misschien de temperatuur nog iets hoger opschroeven op het einde, velletje was niet overal krokant, maar desalniettemin erg lekker