Ik heb de afgelopen twee jaar al genoeg kippen op de Q gemaakt, dus een fotoreportage van een BCC voor een stickertje vond ik niet zo nodig.
Momenteel ben ik echter met gezin ?n WGA in de Belgische Ardennen op vakantie en daar kwam ik deze tegen in de supermarkt:
Dat leek me een mooie aanleiding om toch maar eens een BCC-run te posten, want op een blik(je) op de WGA had ik ze hier nog niet voorbij zien komen
Post komt vanaf de iPhone, dus ik hoop dat alles doorkomt.
Klein blikje cola gekocht en kip (nou ja, haantje) in de meegebrachte Blues Hog rub gezet:
Eerst wat worstjes voor de kids gemaakt, en daarna briketten bij elkaar geraapt met wat alufolie als hitteschild:
Deksel paste net
Met wat niet nader gespecificeerde houtsnippers van Vuur&Rook lekker laten garen. Na ca. 20 min. temp checken: die was wat te laag
Toen hitteschild maar weggeduwd en beide kanten nog 10 minuten met wat directere hitte gedaan. Ik had een mix van meegebrachte Flamy's en ter plekke aangeschafte "Sol coco" briketten gebruikt: volgende keer of meer Flamy's of gewoon nog meer briketten gebruiken. Dit was samen ??n kleine Weber-starter.
BCC op de normale weber doe ik altijd met kolen aan twee kanten, wellicht is dat ook nog een optie op de WGA: iemand hier met ervaring?
Eindresultaat was niet slecht, maar zou met meer hitte nog beter zijn geweest.
Maar goed, met deze WGA coke-can-rooster hoop ik natuurlijk wel op een stickertje
We aten met drie volwassenen, dus dit haantje was niet voldoende. Hier kun je gewoon stukken eend kant en klaar voor op de Q in de super kopen, dus dat moest ook gebeuren met wat krieltjes:
Maar goed, nu ga ik off-topic in mijn eigen post. Net als dat ik zou gaan uitweiden over het geweldige bier-assortiment hier...
Anyway, ik hoop dat ik zo nog mensen op idee?n heb gebracht: volgende WGA-kipje hier gaat echter gewoon gevlinderd worden
Momenteel ben ik echter met gezin ?n WGA in de Belgische Ardennen op vakantie en daar kwam ik deze tegen in de supermarkt:
Dat leek me een mooie aanleiding om toch maar eens een BCC-run te posten, want op een blik(je) op de WGA had ik ze hier nog niet voorbij zien komen

Post komt vanaf de iPhone, dus ik hoop dat alles doorkomt.
Klein blikje cola gekocht en kip (nou ja, haantje) in de meegebrachte Blues Hog rub gezet:
Eerst wat worstjes voor de kids gemaakt, en daarna briketten bij elkaar geraapt met wat alufolie als hitteschild:
Deksel paste net

Met wat niet nader gespecificeerde houtsnippers van Vuur&Rook lekker laten garen. Na ca. 20 min. temp checken: die was wat te laag

Toen hitteschild maar weggeduwd en beide kanten nog 10 minuten met wat directere hitte gedaan. Ik had een mix van meegebrachte Flamy's en ter plekke aangeschafte "Sol coco" briketten gebruikt: volgende keer of meer Flamy's of gewoon nog meer briketten gebruiken. Dit was samen ??n kleine Weber-starter.
BCC op de normale weber doe ik altijd met kolen aan twee kanten, wellicht is dat ook nog een optie op de WGA: iemand hier met ervaring?
Eindresultaat was niet slecht, maar zou met meer hitte nog beter zijn geweest.
Maar goed, met deze WGA coke-can-rooster hoop ik natuurlijk wel op een stickertje

We aten met drie volwassenen, dus dit haantje was niet voldoende. Hier kun je gewoon stukken eend kant en klaar voor op de Q in de super kopen, dus dat moest ook gebeuren met wat krieltjes:
Maar goed, nu ga ik off-topic in mijn eigen post. Net als dat ik zou gaan uitweiden over het geweldige bier-assortiment hier...
Anyway, ik hoop dat ik zo nog mensen op idee?n heb gebracht: volgende WGA-kipje hier gaat echter gewoon gevlinderd worden
