- Berichten
- 21
Gisteren was het dan zover, eerste poging om een Beer Can Chicken te maken.
Kip afgewassen en droog gedept, kontje en vetrandjes weggesneden.
Met de vingers het vel bij de borst langzaam los gemaakt en hierna het kruidenmengsel (met boter en ketjap vermengt) onder de huid gesmeerd en de buitenkant in de rub gezet.
Een uur laten intrekken en daarna mocht deze positie gaan nemen op de houder….
Door oa te weinig ervaring heeft het veel te lang geduurd voordat de temp ook in de dijen goed was (82). De volgende x plaats ik aan beide kanten van de kip een mandje met briketten/houtskool.
De smaak was geweldig en was dus ook erg in de nopjes met mijn eerste poging om een BCC te maken.
Ik las ergens iets van een sticker, hoe kom je daarvoor in aanmerking?
Kip afgewassen en droog gedept, kontje en vetrandjes weggesneden.
Met de vingers het vel bij de borst langzaam los gemaakt en hierna het kruidenmengsel (met boter en ketjap vermengt) onder de huid gesmeerd en de buitenkant in de rub gezet.
Een uur laten intrekken en daarna mocht deze positie gaan nemen op de houder….
Door oa te weinig ervaring heeft het veel te lang geduurd voordat de temp ook in de dijen goed was (82). De volgende x plaats ik aan beide kanten van de kip een mandje met briketten/houtskool.
De smaak was geweldig en was dus ook erg in de nopjes met mijn eerste poging om een BCC te maken.
Ik las ergens iets van een sticker, hoe kom je daarvoor in aanmerking?