- Berichten
- 620
Beste lezers,
Ik loop hier al weer een tijdje rond op het forum maar nog nooit een Beercan Chicken gepost. EN dàt kan natuurlijk niet!
Wat is er gebeurd (fotos komen zo, anders is het niet gebeurd natuurlijk):
Kippetje gehaald bij de poelier, label rouge
De volgende dag na het ontbijt de kip uitgepakt en in de marinade. Olijfolie met harissa, simpel maar bevalt uitstekend! Beetje ingemasseerd ook onder het vel, en hup in een ziplockbag de ijskast in
Eind van de middag de WSM aanzwengelt. (zonder waterpan)
30 min later was de WSM op temperatuur +/- 160°.
blokje appelhout erop.
Kip op de houder geplaatst en op het bovenste rooster gezet.
Na ongeveer een uur was de kip al klaar. oei dat ging sneller dan gedacht.
Die WSM werkt als een tierelier heel constant echt een fijn apparaat!
Nadat de kip een beetje afgekoeld was deze in wat stukken verdeeld. (dit heb ik nog niet helemaal onder de knie)
Wederom weer heerlijk gegeten en een leuke middag gehad !
Nog 1 aandacht puntje:
Volgende keer de laatste 10 minuten de temperatuur wat laten oplopen, om zo het vel wat knapperige te krijgen. (Op de kettle lukt dat altijd wel aardig)
Zo nu zoals beloofd de foto's:
Ik loop hier al weer een tijdje rond op het forum maar nog nooit een Beercan Chicken gepost. EN dàt kan natuurlijk niet!

Wat is er gebeurd (fotos komen zo, anders is het niet gebeurd natuurlijk):
Kippetje gehaald bij de poelier, label rouge
De volgende dag na het ontbijt de kip uitgepakt en in de marinade. Olijfolie met harissa, simpel maar bevalt uitstekend! Beetje ingemasseerd ook onder het vel, en hup in een ziplockbag de ijskast in
Eind van de middag de WSM aanzwengelt. (zonder waterpan)
30 min later was de WSM op temperatuur +/- 160°.
blokje appelhout erop.
Kip op de houder geplaatst en op het bovenste rooster gezet.
Na ongeveer een uur was de kip al klaar. oei dat ging sneller dan gedacht.
Die WSM werkt als een tierelier heel constant echt een fijn apparaat!
Nadat de kip een beetje afgekoeld was deze in wat stukken verdeeld. (dit heb ik nog niet helemaal onder de knie)
Wederom weer heerlijk gegeten en een leuke middag gehad !
Nog 1 aandacht puntje:
Volgende keer de laatste 10 minuten de temperatuur wat laten oplopen, om zo het vel wat knapperige te krijgen. (Op de kettle lukt dat altijd wel aardig)
Zo nu zoals beloofd de foto's: