- Berichten
- 10
Afgelopen weekend wezen kijken bij greeneggtotaal.nl voor een groen ei. Toen ik daar was kon ik het niet laten en gelijk een groot ei meegenomen ondanks dat ik nog moest wachten op de tafel. Zonder problemen een onderstel mogen lenen om toch lekker alvast te kunnen oefenen. Na op dag 1 wat bacon te hebben gemaakt (helaas geen foto's) nu omdat het zulk lekker weer was :| en ik wat eerder thuis was dan normaal. Bij de super maar even een lekker kippetje gekocht.
Hierna snel de bbq aangestoken en opgestookt tot 195 graden. Ik ben hem maar gaan bereiden op de manier dat ik gewend was van de weber.
Ondertussen moest er natuurlijk ook nog wat gekruid worden. Kruidenmengseltje gepakt van een paar weken geleden die goed gelukt was op kip.
(bestond uit
Mosterdpoeder
Gerookt paprika poeder
Zout
Peper
knoflook en ui poeder)
http://Blikje klaargemaakt met wat rozemarijn en uitje en knoflook.
[url=https://lh3.googleusercontent.com/fiivvMMnpORenoskjvHIkV4EQ-F1wmSRU-OVr3SIA88=w947-h631-no]https://lh3.googleusercontent.com/fiivvMMnpORenoskjvHIkV4EQ-F1wmSRU-OVr3SIA88=w947-h631-no[/url]
ondertussen was de bbq op temperatuur en kon de kip erop. ondanks dat het de 1e x was op de bge en de korte tijd voor het kruiden. Is er toch nog een aardig kippetje vanaf gekomen. Volgende x zal ik hem nog iets hoger opstoken laatste paar minuten. Velletje was nu aan de iets wat taaie kant. Kip was wel verrassend snel op de 74 graden. meestal deed ik kip van deze grote in ongeveer een uur.
Weer wat geleerd! En lekker gegeten
Hierna snel de bbq aangestoken en opgestookt tot 195 graden. Ik ben hem maar gaan bereiden op de manier dat ik gewend was van de weber.
Ondertussen moest er natuurlijk ook nog wat gekruid worden. Kruidenmengseltje gepakt van een paar weken geleden die goed gelukt was op kip.
(bestond uit
Mosterdpoeder
Gerookt paprika poeder
Zout
Peper
knoflook en ui poeder)
http://Blikje klaargemaakt met wat rozemarijn en uitje en knoflook.
[url=https://lh3.googleusercontent.com/fiivvMMnpORenoskjvHIkV4EQ-F1wmSRU-OVr3SIA88=w947-h631-no]https://lh3.googleusercontent.com/fiivvMMnpORenoskjvHIkV4EQ-F1wmSRU-OVr3SIA88=w947-h631-no[/url]
ondertussen was de bbq op temperatuur en kon de kip erop. ondanks dat het de 1e x was op de bge en de korte tijd voor het kruiden. Is er toch nog een aardig kippetje vanaf gekomen. Volgende x zal ik hem nog iets hoger opstoken laatste paar minuten. Velletje was nu aan de iets wat taaie kant. Kip was wel verrassend snel op de 74 graden. meestal deed ik kip van deze grote in ongeveer een uur.
Weer wat geleerd! En lekker gegeten
