- Berichten
- 4.941
Na al die lekkere kippetjes die ik afgelopen tijd gezien had op het forum. Had ik enorm zin ik kip van de BBQ gekregen. Dus tijdens het ontbijt even vergaderd met de kids. Ik had zin in kip. En de brakken hadden zin in pasta. Dat moest toedoen zijn. Snel het grote pasta boek ?De Complete Pastakeuken? er bij gepakt. En daar hadden we snel een recept gevonden. Pasta met Pesto en Kip.
In de pasta gaan uiteraard pesto. Welke we natuurlijk even zelf gemaakt hebben. Walnoten, plakjes ontbijtspek, mini tomaatjes, zwarte olijven, verse basilicum en wat parmezaanse kaas.
Alles samen in een grote schaal. In afwachting van de kip.
De kip heb ik ge?njecteerd met een pekel. Welke bestond uit water met zout en de LetzQ Chicken rub. Paar uur in laten trekken en vervolgens de kip on zn houder en van rub voorzien. Geen blik bier deze keer. En daar heb ik geen spijt van.
Vervolgens op het ei men die handel. Deze had ik opgestookt tot 160gr. En voorzien van een paar kleine blokjes eik. Kip er op en geduld hebben.
Na 30min ff spieken
Die zit er ff lekker chill bij.
Na ongeveer een uur was de kip helemaal gaar. In de borst 75gr en de poten en dijen ruim 85gr. Tijd om het van de Q te halen en op tafel te zetten.
We hebben heerlijk gegeten. De kip en de pasta gingen heerlijk samen. Kip van de BBQ is zo lekker. En Mn BCC houder werkt perfect zo. Geen blik er meer in voor mij. De kip was overal even mooi gaar. En lekker sappig.
Het beetje dat nog over was van de kip heb ik van het karkas geplukt. En gaat morgen op een broodje PulledChicken.
Bedankt voor het kijken
Bram
In de pasta gaan uiteraard pesto. Welke we natuurlijk even zelf gemaakt hebben. Walnoten, plakjes ontbijtspek, mini tomaatjes, zwarte olijven, verse basilicum en wat parmezaanse kaas.
Alles samen in een grote schaal. In afwachting van de kip.



De kip heb ik ge?njecteerd met een pekel. Welke bestond uit water met zout en de LetzQ Chicken rub. Paar uur in laten trekken en vervolgens de kip on zn houder en van rub voorzien. Geen blik bier deze keer. En daar heb ik geen spijt van.

Vervolgens op het ei men die handel. Deze had ik opgestookt tot 160gr. En voorzien van een paar kleine blokjes eik. Kip er op en geduld hebben.


Na 30min ff spieken


Die zit er ff lekker chill bij.
Na ongeveer een uur was de kip helemaal gaar. In de borst 75gr en de poten en dijen ruim 85gr. Tijd om het van de Q te halen en op tafel te zetten.



We hebben heerlijk gegeten. De kip en de pasta gingen heerlijk samen. Kip van de BBQ is zo lekker. En Mn BCC houder werkt perfect zo. Geen blik er meer in voor mij. De kip was overal even mooi gaar. En lekker sappig.
Het beetje dat nog over was van de kip heb ik van het karkas geplukt. En gaat morgen op een broodje PulledChicken.
Bedankt voor het kijken
Bram