Afgelopen donderdag mijn eerste BCC gemaakt met een kippetje van 1,7 kilo met cajun rub van Verstegen en een blik Desperado.
De rub goed dik opgestrooid en een half uurtje in de koelkast en de El Cheapo opgestookt met Black Ranch en Flamy Coco tot 140 C en het kippetje erop.
Tussendoor met een plantenspuit gevuld met Desperado even vochtig spritzen en na 3 uur wat zelfgemaakte glace op basis van Smokey BBQ saus en Esdoornsiroop erop.
Een uurtje daarna met een kerntemperatuur van 82 C kwam hij er zo uit.
Ik moet zeggen hij smaakte heerlijk en zelfs uit het borstfilet kwam het sap nog uitgelopen.
Deze ga ik vaker maken als ik de glace weer zo krijg.
Groeten,
Paul
De rub goed dik opgestrooid en een half uurtje in de koelkast en de El Cheapo opgestookt met Black Ranch en Flamy Coco tot 140 C en het kippetje erop.

Tussendoor met een plantenspuit gevuld met Desperado even vochtig spritzen en na 3 uur wat zelfgemaakte glace op basis van Smokey BBQ saus en Esdoornsiroop erop.
Een uurtje daarna met een kerntemperatuur van 82 C kwam hij er zo uit.

Ik moet zeggen hij smaakte heerlijk en zelfs uit het borstfilet kwam het sap nog uitgelopen.
Deze ga ik vaker maken als ik de glace weer zo krijg.
Groeten,
Paul