Goedemiddag,
Mijn naam is Nicky, 34 jaar. Vorig jaar een OTP47 aangeschaft om wat te grillen. Na me wat meer in de materie verdiept te hebben wilde ik het dit jaar wat serieuzer aanpakken. Gisteren voor het eerst een BCC klaargemaakt.
Rub gemaakt: ongeveer het noskos recept
Mosterdpoeder
Koriander
Zeezout
Zwarte peper
Tijm
Knoflookpoeder
Paprikapoeder
Kip is 1.5 kg, als rookhout heb ik pecansnippers gebruikt. Deze eerst 2 uur in het bier geweekt.
Na ongeveer een uur en een kwartier gaf de borst 76 graden aan. Temp in de bbq gemiddeld 170 graden.
De kip was heerlijk met frietjes erbij.
Wat me opviel is dat nadat ik de houtsnippers op de kolen had gegooid (handvol) deze ong 10 minuten goed rookte daarna eigenlijk niet meer. Is dit normaal of is er iets wat ik anders/beter kan doen?
Conclusie voor mij, ontzettend leuk om te doen ik verheug me op het volgende project. De spareribs.
Groet Nicky
Mijn naam is Nicky, 34 jaar. Vorig jaar een OTP47 aangeschaft om wat te grillen. Na me wat meer in de materie verdiept te hebben wilde ik het dit jaar wat serieuzer aanpakken. Gisteren voor het eerst een BCC klaargemaakt.
Rub gemaakt: ongeveer het noskos recept
Mosterdpoeder
Koriander
Zeezout
Zwarte peper
Tijm
Knoflookpoeder
Paprikapoeder

Kip is 1.5 kg, als rookhout heb ik pecansnippers gebruikt. Deze eerst 2 uur in het bier geweekt.
Na ongeveer een uur en een kwartier gaf de borst 76 graden aan. Temp in de bbq gemiddeld 170 graden.

De kip was heerlijk met frietjes erbij.
Wat me opviel is dat nadat ik de houtsnippers op de kolen had gegooid (handvol) deze ong 10 minuten goed rookte daarna eigenlijk niet meer. Is dit normaal of is er iets wat ik anders/beter kan doen?
Conclusie voor mij, ontzettend leuk om te doen ik verheug me op het volgende project. De spareribs.
Groet Nicky