- Berichten
- 158
Door de drukte wat later maar toch nog even laten zien dat hier de smoker ook nog aangaat.
Afgelopen zondag was het weer goed genoeg om de smoker aan te steken en we hadden nog een halve diepvries vol kip dus was het tijd om daar wat van op te maken.
Paul had alleen laatst de starter en thermometer meegenomen voor bij zijn Weber dus het was een beetje behelpen en gokken maar het resultaat was er niet minder om
Veel foto's heb ik niet wegens de drukte hier thuis maar de belangrijkste zijn er
De BCC heb ik bestrooid met de rub van de Cola Can Chicken van Noskos, hier vervolgens een blik Gladiator onder gezet.
De andere kip heb ik ge?njecteerd met een mengsel van sojasaus, chili-olie, honing, worchestershire en 15 druppels chili-extract. Deze is daarna ingesmeerd met Chili Explosion, een molentje van de Jumbo met chili, tomaat en paprika stukjes er in.
Daarnaast hadden we nog 8 poten waarvan 4 neutrale dus die heb ik ingesmeerd met Ras el Hanout.
Toen de smoker mooi op temperatuur was mochten de chickies er op.
20 minuutjes later de pootjes er bij gedaan.
En na een kleine 2 uurtjes zag dat er zo uit.
Het resultaat?
Heerlijke kip!
De kids vonden de Ras el Hanout wat minder omdat hier een hele uitgesproken smaak aan zat, de volgende keer doe ik de helft onder wat olie en laat ik ze marineren maar de smaak was goed.
De hete kip was dit keer echt te heet, de poten zijn hiervan overgebleven omdat niemand nog meer wou zweten. Injecteren zorgt wel voor heerlijk sappige kip maar met hitte moet je hier wel goed voor uitkijken want het wordt snel te veel.
Dat was het weer voor deze keer
Afgelopen zondag was het weer goed genoeg om de smoker aan te steken en we hadden nog een halve diepvries vol kip dus was het tijd om daar wat van op te maken.
Paul had alleen laatst de starter en thermometer meegenomen voor bij zijn Weber dus het was een beetje behelpen en gokken maar het resultaat was er niet minder om

Veel foto's heb ik niet wegens de drukte hier thuis maar de belangrijkste zijn er

De BCC heb ik bestrooid met de rub van de Cola Can Chicken van Noskos, hier vervolgens een blik Gladiator onder gezet.
De andere kip heb ik ge?njecteerd met een mengsel van sojasaus, chili-olie, honing, worchestershire en 15 druppels chili-extract. Deze is daarna ingesmeerd met Chili Explosion, een molentje van de Jumbo met chili, tomaat en paprika stukjes er in.
Daarnaast hadden we nog 8 poten waarvan 4 neutrale dus die heb ik ingesmeerd met Ras el Hanout.
Toen de smoker mooi op temperatuur was mochten de chickies er op.

20 minuutjes later de pootjes er bij gedaan.

En na een kleine 2 uurtjes zag dat er zo uit.

Het resultaat?
Heerlijke kip!
De kids vonden de Ras el Hanout wat minder omdat hier een hele uitgesproken smaak aan zat, de volgende keer doe ik de helft onder wat olie en laat ik ze marineren maar de smaak was goed.
De hete kip was dit keer echt te heet, de poten zijn hiervan overgebleven omdat niemand nog meer wou zweten. Injecteren zorgt wel voor heerlijk sappige kip maar met hitte moet je hier wel goed voor uitkijken want het wordt snel te veel.
Dat was het weer voor deze keer
