- Berichten
- 10
Vandaag mijn eerste BCC op de WGA geprobeerd. Nou ja, geen bier hier maar cola, dus cola can chicken. Was leuk maar nog niet helemaal naar wens.
Eerst m'n chickie van net geen kilo met olijfolie ingesmeerd. Vervolgens gerubbed met Blues Hog. Beetje roomboter onder de huid gedaan. In het blik nog een theelepel 5 spice gemikt en paar teentjes knoflook en een rode ui.

Kip was geprepareerd en nu richting de WGA. Ik had m?n WGA als volgt ingericht. 20 Ecobrasa aan een zijde. Hitteschildje. Kip in een alu lekbakje op de bodem van de WGA met de borst naar de kooltjes toe. Onderste schijf diagonaal en dekselschuif boven de kip open. Vol verwachting klopt ons hart?

Zo rond de 60 graden de kip nog met boter ingesmeerd. Hitteschildje had ik maar weggehaald en de onderste schuif helemaal open. We wachten met spanning af. Het was ook wel wat kouder en regenachtig vandaag, in ieder geval hier in Brabant.
Mn fantast zat in de kippenpoot en mijn chickie kwam niet verder dan 69 graden, met geen mogelijkheid. Ze had er ondertussen toch al 2 uurtjes op gelegen. Toch maar eraf gehaald en nog even ingepakt in aluminium folie.

De borst was al goed maar de kippendijen waren nog iets te rauw naar mijn mening. Ook het vet onder het vel was niet overal goed gesmolten. Ik had iets teveel boter onder de huid gestopt want het zat als het ware als in een zakje te wachten totdat het velletje werd open geprikt.
De CCC gaat deze vakantie zeker nog een keer gebeuren. Ik zelf denk iets meer Ecobrasa maar als er nog tips zijn, dan hoor ik het graag!
Eerst m'n chickie van net geen kilo met olijfolie ingesmeerd. Vervolgens gerubbed met Blues Hog. Beetje roomboter onder de huid gedaan. In het blik nog een theelepel 5 spice gemikt en paar teentjes knoflook en een rode ui.

Kip was geprepareerd en nu richting de WGA. Ik had m?n WGA als volgt ingericht. 20 Ecobrasa aan een zijde. Hitteschildje. Kip in een alu lekbakje op de bodem van de WGA met de borst naar de kooltjes toe. Onderste schijf diagonaal en dekselschuif boven de kip open. Vol verwachting klopt ons hart?

Zo rond de 60 graden de kip nog met boter ingesmeerd. Hitteschildje had ik maar weggehaald en de onderste schuif helemaal open. We wachten met spanning af. Het was ook wel wat kouder en regenachtig vandaag, in ieder geval hier in Brabant.
Mn fantast zat in de kippenpoot en mijn chickie kwam niet verder dan 69 graden, met geen mogelijkheid. Ze had er ondertussen toch al 2 uurtjes op gelegen. Toch maar eraf gehaald en nog even ingepakt in aluminium folie.

De borst was al goed maar de kippendijen waren nog iets te rauw naar mijn mening. Ook het vet onder het vel was niet overal goed gesmolten. Ik had iets teveel boter onder de huid gestopt want het zat als het ware als in een zakje te wachten totdat het velletje werd open geprikt.
De CCC gaat deze vakantie zeker nog een keer gebeuren. Ik zelf denk iets meer Ecobrasa maar als er nog tips zijn, dan hoor ik het graag!