- Berichten
- 1.614
BBQ saus.
Zo veel soorten merken en evenveel additieven.
Daarom het idee opgevat om zelf vanaf scratch BBQ saus te maken.
Eerste keer was eigenlijk best goed gelukt, maar iets teveel peper naar mijn zin.
Keer erop waren we in Frankrijk toen ik er maakte en daar hebben ze geen poepgelei dus honing in de plaats gebruikt.
Vanavond poging 3.
Trostomaten in 8 stukken gesneden, paar tenen look erbij, in een gaatjespan op een lekbak zodat het vocht opgevangen wordt.
Besprenkelen met balsamico, olijfolie, peper zout.
Dan mag het indirect in de Q aan 180° voor 1h30 a 2h met een hoop rookhout.
Deze keer 5 chunks walnoot gebruikt.
De tomaatjes kunnen op sommige plaatsen beginnen karameliseren maar dat kan helemaal geen kwaad.
Alles in de blender, met laurier en tijm.
Uitgieten in de Dutch oven, nog wat ciderazijn, Worcestersaus, mosterd, poepgelei en gerookt paprikapoeder toevoegen.
Hier was de rooksmaak zwaar en overweldigend.
Dacht hier ook een foto van te hebben maar blijkbaar niet.
Laten inkoken (evt wat dikkingsmiddel toevoegen) en proeven en nog wat finetunen.
De rooksmaak is hier al een stuk getemperd en zachter geworden (koud is dat nog een stuk minder)
Nog wat extra balsamico en mosterd toegevoegd op het einde.
Als ik dan goed vond gebotteld in weckpotten om wat langer te kunnen bewaren.
Wachten tot morgen dat het is afgekoeld om een eindoordeel te kunnen vellen.
Zo veel soorten merken en evenveel additieven.
Daarom het idee opgevat om zelf vanaf scratch BBQ saus te maken.
Eerste keer was eigenlijk best goed gelukt, maar iets teveel peper naar mijn zin.
Keer erop waren we in Frankrijk toen ik er maakte en daar hebben ze geen poepgelei dus honing in de plaats gebruikt.
Vanavond poging 3.
Trostomaten in 8 stukken gesneden, paar tenen look erbij, in een gaatjespan op een lekbak zodat het vocht opgevangen wordt.
Besprenkelen met balsamico, olijfolie, peper zout.
Dan mag het indirect in de Q aan 180° voor 1h30 a 2h met een hoop rookhout.
Deze keer 5 chunks walnoot gebruikt.
De tomaatjes kunnen op sommige plaatsen beginnen karameliseren maar dat kan helemaal geen kwaad.
Alles in de blender, met laurier en tijm.
Uitgieten in de Dutch oven, nog wat ciderazijn, Worcestersaus, mosterd, poepgelei en gerookt paprikapoeder toevoegen.
Hier was de rooksmaak zwaar en overweldigend.
Dacht hier ook een foto van te hebben maar blijkbaar niet.
Laten inkoken (evt wat dikkingsmiddel toevoegen) en proeven en nog wat finetunen.
De rooksmaak is hier al een stuk getemperd en zachter geworden (koud is dat nog een stuk minder)
Nog wat extra balsamico en mosterd toegevoegd op het einde.
Als ik dan goed vond gebotteld in weckpotten om wat langer te kunnen bewaren.
Wachten tot morgen dat het is afgekoeld om een eindoordeel te kunnen vellen.
Laatst bewerkt: