BasBQ
Beef en Steak

BBQ saus ... Puur

 
 
 

Stijn

Gemarineerd
Berichten
1.614
BBQ saus.
Zo veel soorten merken en evenveel additieven.

Daarom het idee opgevat om zelf vanaf scratch BBQ saus te maken.
Eerste keer was eigenlijk best goed gelukt, maar iets teveel peper naar mijn zin.

Keer erop waren we in Frankrijk toen ik er maakte en daar hebben ze geen poepgelei dus honing in de plaats gebruikt.

Vanavond poging 3.
Trostomaten in 8 stukken gesneden, paar tenen look erbij, in een gaatjespan op een lekbak zodat het vocht opgevangen wordt.
Besprenkelen met balsamico, olijfolie, peper zout.
Dan mag het indirect in de Q aan 180° voor 1h30 a 2h met een hoop rookhout.
Deze keer 5 chunks walnoot gebruikt.
IMG_20230818_171651.jpg


De tomaatjes kunnen op sommige plaatsen beginnen karameliseren maar dat kan helemaal geen kwaad.
Alles in de blender, met laurier en tijm.
Uitgieten in de Dutch oven, nog wat ciderazijn, Worcestersaus, mosterd, poepgelei en gerookt paprikapoeder toevoegen.

Hier was de rooksmaak zwaar en overweldigend.

Dacht hier ook een foto van te hebben maar blijkbaar niet. 🤔

Laten inkoken (evt wat dikkingsmiddel toevoegen) en proeven en nog wat finetunen.
De rooksmaak is hier al een stuk getemperd en zachter geworden (koud is dat nog een stuk minder)
Nog wat extra balsamico en mosterd toegevoegd op het einde.

Als ik dan goed vond gebotteld in weckpotten om wat langer te kunnen bewaren.
IMG_20230818_203613.jpg

Wachten tot morgen dat het is afgekoeld om een eindoordeel te kunnen vellen.
 
Laatst bewerkt:
Ben erg benieuwd naar het eindoordeel
 
Toppertje Stijn
Gaan we zeker maken

Thnx voor het delen maat
 
Wow hoe heb je ze allemaal in dat pannetje gekregen? Viel er niks uit?
Daarna in een ft9 gedaan hoor 😁.

Day +1.

Afgekoeld en paar uur in de koelkast.
IMG_20230819_095127.jpg
IMG_20230819_095111.jpg


Zelfde pot, kleurverschil is puur de foto.
Bovenste komt het dichtst bij de realiteit.

Smaak
Zeer zacht, rooksmaak komt er mooi doorheen. Geen uitschieters.

To be be continued
 
Poepgelei? Lekker man! :ROFLMAO:
 
Leuk experiment. Ben benieuwd naar hoe het vordert
 
Terug
Bovenaan Onderaan