- Berichten
- 1.184
Een BBQ Platter, het stond al een tijd op mijn todo lijst. Laat dit nou net prima passen bij de fotowedstrijd van deze maand. En zeg nou zelf, wie heeft er genoeg aan 1 ding bij de borrel? 
Uit een aantal verschillende boeken heb ik een variëteit aan hapjes uitgezocht, met in het achterhoofd de boodschap: 'niet teveel hè, je bent maar met z'n 2en'. Uiteindelijk stond het volgende op de planning:
- Cherry Chipotle Chicken Lollipops (Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites)
- Bacon Onion Rings (Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites)
- Yakitori spiesjes (Bastard We Can BBQ)
- Atomic Buffalo Turds (Smokey Goodness 1)
- Gegrilde Vijgen (Bastard We Can BBQ)
- Gerookt Zuur (Bastard We Can BBQ)
Daarbij 2 lekkere sausjes:
- Ranchdressing (Smokey Goodness 1)
- Cherry Chipotle BBQ Saus (Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites)
Ja, ja, .. Ik hoor jullie denken: 'Uhh.. jullie waren met zijn 2en toch?". Het was inderdaad wat veel!
Ik weet niet of de Beer Can Burger die we voor vanavond op de planning hadden, er nog in past 
Ik ga deze keer niet de volledige ingrediëntenlijsten opsommen want dan zit ik hier vanavond nog
Gisteren begon het met het roken van het zuur. Men neemt wat zilveruitjes, amsterdamse uitjes en augurk en zet dit in een skillet op een BBQ met een chunk appelhout. Uurtje roken en klaar is kees. Daarna heb ik de Yakitori marinade gemaakt en de kipdijen en kipfilets (ja, de vrouw des huizes houdt niet van kippendijen
) hierin gelegd om een nachtje te marineren.
Vandaag een tijd in de keuken doorgebracht om alle andere voorbereidingen te treffen. Allereerst 3 grote uien in dikke plakken gesneden en de dikste plakken genomen om ringen van te maken. Een hoop gepriechel met bacon maar het resultaat ziet er in ieder geval leuk uit. Sriracha op de ui, vervolgens de spek er omheen en tenslotte wat rub er overheen
Daarna de Jalapenos door de helft gesneden, de zaadjes eruit, vullen met roomkaas en een stukje cheddar. Wederom wat spek er omheen en afronden met wat rub.
Vervolgens de lollies gemaakt van 4 drumsticks die ik heb ontdaan van het vlees rondom de knokkel. Daarna in de rub en ter bescherming een stukje aluminiumfolie rondom de knokkel.
Ik kwam er achteraf achter dat ik een stap heb overgeslagen en de pezen niet heb weggesneden. Foutje bedankt, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken!
Omdat er verschillende temperaturen nodig waren (145 en 160-170) en omdat ik vreesde dat het 'grote ei' niet groot genoeg was, heb ik de Weber er ook bij aangestoken. Beide BBQs aangezet, alles klaargezet, het kon beginnen!
Ik had van te voren een tijdsschema gemaakt om bij te houden wanneer ik welke handeling moest uitvoeren. Natuurlijk vergat ik in dat schema 1 van de gerechten en kwam ik er iets te laat achter dat de uienringen op de Weber mochten. Geen ramp, die 10 minuten die ik te kort kwam, maken we wel goed aan het einde.
Alles was toch mooi op tijd en volgens schema gaar en het feest kon beginnen. De zon kwam zelfs nog even door om het plaatje compleet te maken.
Je zou bijna gaan twijfelen aan het thema van de maand. Was het nou 'bij de borrel' of 'de borrel er bij'?
Één voor één gerechtjes die ik nog nooit had klaargemaakt. De absolute aanraders voor ons waren de vijgen, jalapenos en uienringen. Alhoewel de grootste uienringen nog net iets te hard waren (dat krijg je er van als je een half schema opstelt) en voor ons doen te zout waren, was het toch erg smakelijk. Er zat geen zout in de rub dus ons vermoeden is dat de 3 plakken spek die nodig waren voor 1 uienring teveel is. Minder wordt echter knap lastig als je spek om heel je uienring wil hebben.
Wij hebben er in ieder geval onwijs van genoten!

Uit een aantal verschillende boeken heb ik een variëteit aan hapjes uitgezocht, met in het achterhoofd de boodschap: 'niet teveel hè, je bent maar met z'n 2en'. Uiteindelijk stond het volgende op de planning:
- Cherry Chipotle Chicken Lollipops (Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites)
- Bacon Onion Rings (Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites)
- Yakitori spiesjes (Bastard We Can BBQ)
- Atomic Buffalo Turds (Smokey Goodness 1)
- Gegrilde Vijgen (Bastard We Can BBQ)
- Gerookt Zuur (Bastard We Can BBQ)
Daarbij 2 lekkere sausjes:
- Ranchdressing (Smokey Goodness 1)
- Cherry Chipotle BBQ Saus (Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites)
Ja, ja, .. Ik hoor jullie denken: 'Uhh.. jullie waren met zijn 2en toch?". Het was inderdaad wat veel!


Ik ga deze keer niet de volledige ingrediëntenlijsten opsommen want dan zit ik hier vanavond nog

Gisteren begon het met het roken van het zuur. Men neemt wat zilveruitjes, amsterdamse uitjes en augurk en zet dit in een skillet op een BBQ met een chunk appelhout. Uurtje roken en klaar is kees. Daarna heb ik de Yakitori marinade gemaakt en de kipdijen en kipfilets (ja, de vrouw des huizes houdt niet van kippendijen

Vandaag een tijd in de keuken doorgebracht om alle andere voorbereidingen te treffen. Allereerst 3 grote uien in dikke plakken gesneden en de dikste plakken genomen om ringen van te maken. Een hoop gepriechel met bacon maar het resultaat ziet er in ieder geval leuk uit. Sriracha op de ui, vervolgens de spek er omheen en tenslotte wat rub er overheen
Daarna de Jalapenos door de helft gesneden, de zaadjes eruit, vullen met roomkaas en een stukje cheddar. Wederom wat spek er omheen en afronden met wat rub.
Vervolgens de lollies gemaakt van 4 drumsticks die ik heb ontdaan van het vlees rondom de knokkel. Daarna in de rub en ter bescherming een stukje aluminiumfolie rondom de knokkel.
Ik kwam er achteraf achter dat ik een stap heb overgeslagen en de pezen niet heb weggesneden. Foutje bedankt, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken!
Omdat er verschillende temperaturen nodig waren (145 en 160-170) en omdat ik vreesde dat het 'grote ei' niet groot genoeg was, heb ik de Weber er ook bij aangestoken. Beide BBQs aangezet, alles klaargezet, het kon beginnen!
Ik had van te voren een tijdsschema gemaakt om bij te houden wanneer ik welke handeling moest uitvoeren. Natuurlijk vergat ik in dat schema 1 van de gerechten en kwam ik er iets te laat achter dat de uienringen op de Weber mochten. Geen ramp, die 10 minuten die ik te kort kwam, maken we wel goed aan het einde.
Alles was toch mooi op tijd en volgens schema gaar en het feest kon beginnen. De zon kwam zelfs nog even door om het plaatje compleet te maken.
Je zou bijna gaan twijfelen aan het thema van de maand. Was het nou 'bij de borrel' of 'de borrel er bij'?

Één voor één gerechtjes die ik nog nooit had klaargemaakt. De absolute aanraders voor ons waren de vijgen, jalapenos en uienringen. Alhoewel de grootste uienringen nog net iets te hard waren (dat krijg je er van als je een half schema opstelt) en voor ons doen te zout waren, was het toch erg smakelijk. Er zat geen zout in de rub dus ons vermoeden is dat de 3 plakken spek die nodig waren voor 1 uienring teveel is. Minder wordt echter knap lastig als je spek om heel je uienring wil hebben.
Wij hebben er in ieder geval onwijs van genoten!
Laatst bewerkt: