- Berichten
- 7.306
Beste BBQ Vrienden!
Wat vond ik het lastig deze maand... niet vanwege het onderwerp hoor, ik hou van Mexicaans, dank voor de uitdaging Marc! Maar gelet op de hele toestand buiten. De Wereld staat in brand en ik ga lekker barbecuen? Tegelijkertijd staat het op FB overal vol met meningen, waarschuwingen en andere ellende, daar wil ik ook weg blijven. Ik wil er hier verder ook helemaal niet op in gaan, maar doen alsof het er niet is wil ik ook niet. Heel ingewikkeld.
Dus toch maar gewoon lekker gaan koken en jullie (elkaar) vermaken met een fijn verhaal:
Carnitas moesten het gaan worden, met varkenswangetjes (Quijada de Cerdo) een fijne tomaten salade, mooi kleurig citrus en van die heerlijke gepickelde rode ui zoals mijn vriend MAC die zo mooi beschreef in zijn prachtige blog.
Dus aan dat vuur!
De rode ui had ik van de week al eens gemaakt zodat de smaken lekker door kunnen trekken:
Ik had nog wat lekker spul uit het Westland liggen en kocht er nog wat moois bij:
Ik had varkenswangetjes bij de slager besteld, die zagen er echt top uit!
Even mooi hard aan grillen en dan even apart houden:
Dan de pepers even lekker aanzetten:
Daarna blussen met bouillon...
En wat lekker donker bier:
Deze mochten er ook een beetje bij:
Alles door roeren en lekker laten sudderen:
Na een paar uurtjes kon je die varkentjes zo uit elkaar drukken in de pan:
Even de tortillas aanzetten op het grillrooster:
En alles lekker bij elkaar brengen:
Het was een heerlijk maaltje, echt Latijns Amerikaans is het om vers citrus erbij te geven, dat breekt de smaak van het vet in je mond lekker af en dan kun je meer eten... lekker heerlijk dus!
Maar na dat heerlijke eten was het tijd voor een absoluut spektakelstuk:
Allememaggies jongens en meisjes, dat is meen dikke zware rakker! Echt waanzinnig... koffie, kaneel pitje van de chili, echt zalig!
En wat nou zo leuk is, ze geven zomaar het recept weg, dus kan je hem 'zo' nabrouwen!
Heel veel plezier lieve mensen, laten we de moed er vooral in houden samen!
Sander
Wat vond ik het lastig deze maand... niet vanwege het onderwerp hoor, ik hou van Mexicaans, dank voor de uitdaging Marc! Maar gelet op de hele toestand buiten. De Wereld staat in brand en ik ga lekker barbecuen? Tegelijkertijd staat het op FB overal vol met meningen, waarschuwingen en andere ellende, daar wil ik ook weg blijven. Ik wil er hier verder ook helemaal niet op in gaan, maar doen alsof het er niet is wil ik ook niet. Heel ingewikkeld.
Dus toch maar gewoon lekker gaan koken en jullie (elkaar) vermaken met een fijn verhaal:

Carnitas moesten het gaan worden, met varkenswangetjes (Quijada de Cerdo) een fijne tomaten salade, mooi kleurig citrus en van die heerlijke gepickelde rode ui zoals mijn vriend MAC die zo mooi beschreef in zijn prachtige blog.
Dus aan dat vuur!

De rode ui had ik van de week al eens gemaakt zodat de smaken lekker door kunnen trekken:

Ik had nog wat lekker spul uit het Westland liggen en kocht er nog wat moois bij:

Ik had varkenswangetjes bij de slager besteld, die zagen er echt top uit!

Even mooi hard aan grillen en dan even apart houden:

Dan de pepers even lekker aanzetten:

Daarna blussen met bouillon...

En wat lekker donker bier:

Deze mochten er ook een beetje bij:

Alles door roeren en lekker laten sudderen:

Na een paar uurtjes kon je die varkentjes zo uit elkaar drukken in de pan:


Even de tortillas aanzetten op het grillrooster:

En alles lekker bij elkaar brengen:

Het was een heerlijk maaltje, echt Latijns Amerikaans is het om vers citrus erbij te geven, dat breekt de smaak van het vet in je mond lekker af en dan kun je meer eten... lekker heerlijk dus!
Maar na dat heerlijke eten was het tijd voor een absoluut spektakelstuk:

Allememaggies jongens en meisjes, dat is meen dikke zware rakker! Echt waanzinnig... koffie, kaneel pitje van de chili, echt zalig!
En wat nou zo leuk is, ze geven zomaar het recept weg, dus kan je hem 'zo' nabrouwen!


Heel veel plezier lieve mensen, laten we de moed er vooral in houden samen!
Sander