- Berichten
- 195
De gemiddelde nederlander staat me met open mond aan te staren als ik het vertel, maar voor jullie komt dit niet als een verrassing, sterker nog, het is waarschijnlijk zeer normaal: Ik BBQ het hele jaar door, zelfs in de vrieskou.
Zo ook afgelopen zaterdag. Het vroor niet, maar dat scheelde erg weinig, een graad of 4 was het, vergezeld van een stevige bries
Ik had serieus problemen om
1) De houtskool aan te krijgen
2) De Q op een beetje acceptabele "high 'n fast" temperatuur te krijgen.
Ik stook mijn houtskool altijd heet in een starter die ik op een camping gasstelletje zet (action) met een "spuitbus" butagas erin.
Volgens mij geeft dat butagas er bij te lage temperaturen de brui aan; Na 5 minuten werd het gaspitje steeds minder enthousiast, terwijl het gas niet op was.
Dat, in combinatie met een straf windje, zorgde ervoor dat het niet ging lukken.
Uiteindelijk maar uitgeweken naar wat aanmaakblokjes op het onderrooster van de Q.
Dan de Q; Na 2 starters erin, kwam ik met moeite tot de 170 graden. Normaliter in no-time op 200 (beetje mijn werktemperatuur over het algemeen)
We hebben evengoed heerlijk gegeten, maar het was potdorie een aardige klus al met al.
Iemand hier nog handige tips voor?
Zo ook afgelopen zaterdag. Het vroor niet, maar dat scheelde erg weinig, een graad of 4 was het, vergezeld van een stevige bries
Ik had serieus problemen om
1) De houtskool aan te krijgen
2) De Q op een beetje acceptabele "high 'n fast" temperatuur te krijgen.
Ik stook mijn houtskool altijd heet in een starter die ik op een camping gasstelletje zet (action) met een "spuitbus" butagas erin.
Volgens mij geeft dat butagas er bij te lage temperaturen de brui aan; Na 5 minuten werd het gaspitje steeds minder enthousiast, terwijl het gas niet op was.
Dat, in combinatie met een straf windje, zorgde ervoor dat het niet ging lukken.
Uiteindelijk maar uitgeweken naar wat aanmaakblokjes op het onderrooster van de Q.
Dan de Q; Na 2 starters erin, kwam ik met moeite tot de 170 graden. Normaliter in no-time op 200 (beetje mijn werktemperatuur over het algemeen)
We hebben evengoed heerlijk gegeten, maar het was potdorie een aardige klus al met al.
Iemand hier nog handige tips voor?