Michielm1
Tondelzoeker
- Berichten
- 1
Hallo allemaal,
Ik ben Michiel, ik bbq zo'n 25 jaar, maar sinds 2009 begin ik het een beetje te snappen door de show bbq pitmasters. De amerikaanse stijl bevalt mij en ik probeer dat regelmatig te kopieren in mijn achtertuin.
Ik kom er steeds achter dat er bijna altijd negatieve consequenties zijn wanneer ik afwijk van de wijze van bereiden. Behalve smaak is vertrouwen hebben in het proces en dus temperatuur vs tijd gewoon de sleutel in mijn ogen.
Ik heb alleen 1 probleem en dat is het kopen van goed rundvlees. Vooral het 'prime' vlees zoals je dat in elke video uit de vs ziet, mooi intermusculair vet, is hier schaars. Ik heb een aantal online slagers geprobeerd, maar die hadden vooral mooie pl(r)aatjes en slecht melkkoeien vlees.
Goed varkensvlees koop ik op meerdere plekken, maar die steak....
Ik ben Michiel, ik bbq zo'n 25 jaar, maar sinds 2009 begin ik het een beetje te snappen door de show bbq pitmasters. De amerikaanse stijl bevalt mij en ik probeer dat regelmatig te kopieren in mijn achtertuin.
Ik kom er steeds achter dat er bijna altijd negatieve consequenties zijn wanneer ik afwijk van de wijze van bereiden. Behalve smaak is vertrouwen hebben in het proces en dus temperatuur vs tijd gewoon de sleutel in mijn ogen.
Ik heb alleen 1 probleem en dat is het kopen van goed rundvlees. Vooral het 'prime' vlees zoals je dat in elke video uit de vs ziet, mooi intermusculair vet, is hier schaars. Ik heb een aantal online slagers geprobeerd, maar die hadden vooral mooie pl(r)aatjes en slecht melkkoeien vlees.
Goed varkensvlees koop ik op meerdere plekken, maar die steak....