BasBQ
Beef en Steak

Bavette steaks met een oosterse twist

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.642
Geinspireerd door de post van Gua-Boa,
En het recept van Betty,
Heb ik vandaag een bavette steaks op oosterse wijze gemaakt.

Werkplan.
- 1300 gr bavette in 3 stukken
- Bavette in marinade conform recept. Wel 3 uur laten marineren.
- topping van spaansepeper, bosui, beetje knoflook in black soy en sesamolie
- saus op basis van ketjap manis, gefruite kruidenmix
- bami goreng
- budvar
- Q met briketten opgewarmd en met een bak houtskool op een deme temp van 230C gebracht.
Met 4 minuten per kant was de kerntemperatuur 53C. Eraf gehaald en 10' laten rusten. Iedere zijde nog ff met de marinade voor het grrillen ingekwast.

De smaak was geweldig. Bavette mals en op de flanken medium en de dikkere stukken mooi rood.

IMG_4159.jpg
fb347230-12ce-4d92-93bd-a096f22d9157.JPG


906b2559-8a3a-4cdf-92a7-916b6e5ecafd.jpg


7b57547f-cd60-4517-9281-dc670e3f6bfb.jpg
177b263c-cdd0-4de6-9489-f6482b91bdfc.JPG
 
Wauw. Sprakeloos.
Wat een geweldig bordje eten Peter64. Petje af
 
Lekker gerecht Peter64! De 'actiefoto' is ook leuk om een keer te zien.
 
Dat is een mooi bordje zo!

Tijd om die marinade eens op te slaan en een keer te gebruiken :)
 
Mooi maaltje Peer. Bavette in de ketjap is super lekker. Water loopt me weer in de mond. Snel weer eens maken. Top.
 
Mooi maaltje Peer. Bavette in de ketjap is super lekker. Water loopt me weer in de mond. Snel weer eens maken. Top.
@ Bram, ik had nog een stukje voor je bewaard.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Ziet er lekker zo op’t bordje
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan