BasBQ
Beef en Steak

Bavette: simpel edoch lekker

 

HarmvanBrussel

Sprokkelaar
Berichten
43
Vandaag maar eens Bavette geprobeerd. 1e keer en super gelukt. Mooi stuk vlees van 1,2kg. De EGG naar 250 graden gebracht.

Daarna de Bavette om en om voor 4 minuten op dieect 🔥 .

Daarna de Bavette laten rusten en indirect af gegaard op 125 graden. Kern naar 60 graden.

mooi en lekker met een frietje en verse groenten

AF0D6499-6DF6-4B30-8605-5A7D101DE7B6.jpeg
 
Oh, ik kijk ernaar en het water loopt me in de mond.
 
Lekkerrrr. Ik vraag me af, jij laat de bbq afzakken naar lagere temperatuur, kan het vlees zolang "rauw" naast de bbq?

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Ziet er heerlijk uit.
 
Lekker hoor
Bavette Is heerlijk.
 
Lekkerrrr. Ik vraag me af, jij laat de bbq afzakken naar lagere temperatuur, kan het vlees zolang "rauw" naast de bbq?

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
Nadat ik de bavette had gegrild direct, plaatste ik daarna de eggconvector en dit laat de temp direct 50 graden zakken.

de bavette is dan gegaard en komt tot rust onder aluminium folie. Daarna weer terug indirect en meten tot de juiste kern temp
 
Ik ga over twee weken een 21 dinner verzorgen. Een aantal vrienden van mijn oudste en deze krijgen een ultimate cooking experience zeg maar. Voor, hoofd en nagerecht van de Q
 
Terug
Bovenaan Onderaan