BasBQ
Beef en Steak

Bavette rollade

 
 
 

Lennart_Diegast

Stoker
Berichten
462
Met het lekkere zonnetje was het weer een mooi moment om de vriezer te plunderen. Daar lag een heerlijke Nederlands dubbeldoel bavette. Toen besloten om een rollade te maken.

20231007_172716.jpg

20231007_172815.jpg


Ik heb de bavette eerst gevlinderd en gevuld met groene pesto, zongedroogde tomaten, mozzarella, geroosterde pijnboompitten, spinazie en prociotto crudo en opgerold met slagertouw.

20231007_173734.jpg

20231007_174430.jpg
20231007_175342.jpg

20231007_180338.jpg


Daarna nog wat steak rub toegevoegd.

20231007_180623.jpg


De bbq klaargemaakt voor 120 graden indirect met de speksteen als hitteschild. De kern op 45 graden ingesteld.

20231007_194012.jpg


Toen de kern 45 graden was de rollade eraf gehaald en alle schuiven opengezet om de speksteen te laten verwarmen. Toen deze 200 graden was de bavette aan alle kanten gegrild.

20231007_195713.jpg


Toen het dikste gedeelte 52 graden was, heb ik de bavette even kort laten rusten.

Ondertussen had ik al sperziebonen gekookt en een aardappelgratin in de oven gezet.

20231007_195951.jpg

20231007_200636.jpg

20231007_200643.jpg


Was weer een toppertje.
 
Laatst bewerkt:
Ziet er heerlijk uit 👌🏼
 
Dat ziet er jammie uit Lennart 😋

Dat kun je zelf nog de dag erna koud eten als er nog over is ( gebeurd zelden hier )
 
Die ziet er echt goed uit!

Mooi gemaakt zo.
 
20231008_133404.jpg

Left overs goed besteed. Broodje rollade met siracha mayo en rucola
 
Heerlijke rollade!
 
Terug
Bovenaan Onderaan