- Berichten
- 582
Hoi allemaal,
Gisteren een rollade van bavette gemaakt op de kamado.
Het begon met een mooi stuk bavette van 800gram wat ik in de vriezer had liggen. Het stuk was vrij dun en daardoor kwam het idee om een rollade te maken. Na diverse inspiratie draadjes hier op t forum was ik overtuigd.
Aanvankelijk nog wat twijfels over de vorm en de draadrichting van het stuk vlees. Hierdoor kwam de kracht van het forum voor mij als nieuw lid echt mooi van pas: ik had een draadje aangemaakt met wat hulp vragen, en binnen een paar uur al mijn vragen en tips gekregen van jullie. Bedankt!
Producten
800gr bavette
Bakje kastanje champignons
Klein zakje spinazie
Handje hazelnoten
Twee teentjes knoflook
Twee lente-uitjes klein gesnipt
Truffeltappenade
Bereiding:
Champignons in kleine blokjes en even aanbakken en het vocht laten verdampen
De spinazie aangezet en daarna in stukjes gehakt
Uitje knoflook even meebakken
Hazelnoten klein hakken
de bavette platslaaan en insmeren met tapenade
Daarna de vulling verdelen en oprollen
wat zelf verzonnen knoopjes met slagerstouw
BBQ:
150 graden indirect
Na +/-45 minuten zat ik rond de 55 graden.
Kerntemperatuur is lastig te bepalen want je weet niet of je de vulling prikt of het vlees
Daarna nog even de kamado opgestookt en rondom de bavette kort gegrild.
Pasta en gegrilde groenten erbij. En natuurlijk niet te vergeten een goeie rode wijn.
Smaakte heerlijk!
Gisteren een rollade van bavette gemaakt op de kamado.
Het begon met een mooi stuk bavette van 800gram wat ik in de vriezer had liggen. Het stuk was vrij dun en daardoor kwam het idee om een rollade te maken. Na diverse inspiratie draadjes hier op t forum was ik overtuigd.
Aanvankelijk nog wat twijfels over de vorm en de draadrichting van het stuk vlees. Hierdoor kwam de kracht van het forum voor mij als nieuw lid echt mooi van pas: ik had een draadje aangemaakt met wat hulp vragen, en binnen een paar uur al mijn vragen en tips gekregen van jullie. Bedankt!
Producten
800gr bavette
Bakje kastanje champignons
Klein zakje spinazie
Handje hazelnoten
Twee teentjes knoflook
Twee lente-uitjes klein gesnipt
Truffeltappenade
Bereiding:
Champignons in kleine blokjes en even aanbakken en het vocht laten verdampen
De spinazie aangezet en daarna in stukjes gehakt
Uitje knoflook even meebakken
Hazelnoten klein hakken
de bavette platslaaan en insmeren met tapenade
Daarna de vulling verdelen en oprollen
wat zelf verzonnen knoopjes met slagerstouw
BBQ:
150 graden indirect
Na +/-45 minuten zat ik rond de 55 graden.
Kerntemperatuur is lastig te bepalen want je weet niet of je de vulling prikt of het vlees
Daarna nog even de kamado opgestookt en rondom de bavette kort gegrild.
Pasta en gegrilde groenten erbij. En natuurlijk niet te vergeten een goeie rode wijn.
Smaakte heerlijk!