- Berichten
- 41
Tweede probeersel op kamado. Bavette rollade. Met leermomenten
Gekozen voor 2 vullingen: 1 surf en turf style met gamba en 1 najaarsstyle met bospaddestoelen. Gamba’s in de pan aangezet met fijn uitje, knoflook, afgeblust met cognac en twee theelepels rode pesto. Voor de andere vulling de bospaddo’s aangebakken met fijn uitje en knoflook, afgeblust met cognac en een kneepjeagave siroop voor het zoetje.
Vullingen af laten koelen en bavette gevuld. Heb gekozen niet te vlinderen omdat ik bang was dat de buitenste laag dan snel door zou slaan tov het vlees een ronde naar binnen. Nadeel bleek nu echter dat het lastig oprollen was, of anders gezegd teveel vulling gemaakt. Hoe dan ook: zonde om vulling weg te doen dus met pijn en moeite alles ingerold.
Het daadwerkelijke knopen vond ik nog wel een dingetje. Een hoop vloeken verder was het min of meer naar het zin.
Masterbuilt aangeslingerd. Indirecte garing, blokje kers erbij en de bavettes naar 41 graden gegaard, gemeten in midden van de buitenrand van het vlees aangezien de vulling feitelijk maar 1x omwikkeld was.
Vlees van de grill gehaald, deflector verwijderd en opgestookt naar 250 graden. Nu de rollades lekker kleurtje gegeven tot een graad of 53.
Het resultaat:
Lekker gegeten. Bospaddestoel was meer naar onze smaak dan de gamba’s.
Leuk om te doen. Leermomenten: vulling wellicht nog iets hoger op smaak, vulling iets fijner of iets minder zodat het makkelijker rolt, wellicht vlinderen ook een keer doen, knopen van de rollade oefenen. Garen, op temperatuur houden en opstoken ging monster! Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Vullingen af laten koelen en bavette gevuld. Heb gekozen niet te vlinderen omdat ik bang was dat de buitenste laag dan snel door zou slaan tov het vlees een ronde naar binnen. Nadeel bleek nu echter dat het lastig oprollen was, of anders gezegd teveel vulling gemaakt. Hoe dan ook: zonde om vulling weg te doen dus met pijn en moeite alles ingerold.
Het daadwerkelijke knopen vond ik nog wel een dingetje. Een hoop vloeken verder was het min of meer naar het zin.
Masterbuilt aangeslingerd. Indirecte garing, blokje kers erbij en de bavettes naar 41 graden gegaard, gemeten in midden van de buitenrand van het vlees aangezien de vulling feitelijk maar 1x omwikkeld was.
Vlees van de grill gehaald, deflector verwijderd en opgestookt naar 250 graden. Nu de rollades lekker kleurtje gegeven tot een graad of 53.
Het resultaat:
Lekker gegeten. Bospaddestoel was meer naar onze smaak dan de gamba’s.
Leuk om te doen. Leermomenten: vulling wellicht nog iets hoger op smaak, vulling iets fijner of iets minder zodat het makkelijker rolt, wellicht vlinderen ook een keer doen, knopen van de rollade oefenen. Garen, op temperatuur houden en opstoken ging monster! Wordt ongetwijfeld vervolgd...