Na een tijdje meelezen is het dan nu toch ook tijd om eens een gerecht te delen. Meestal kom ik als het eten op is tot de ontdekking dat ik de foto's vergeten ben, dus dan valt er ook niet veel te plaatsen op het forum 
Deze keer was het echter anders, en daarom een klein verslagje van mijn bbq-sessie van afgelopen vrijdag.
Omdat we wat gasten te eten kregen vond ik het wel leuk om wat te gaan experimenteren. Ik kwam in de vriezer nog een mooi stuk bavette tegen, en besloot hier quesadillas mee te gaan maken.
Na ontdooien eerst het vlees op kamertemperatuur laten komen, en alvast gekruid met wat zout, komijnpoeder en chilipoeder (de laatste heel subtiel, ik vind het snel overheersend). Ook wat groenten gesneden (Paprika, peper, ui en knoflook).
Ondertussen was de bbq op temperatuur, en kon het geheel gegrild gaan worden. De paprika indirect op een groenterooster, de ui met knoflook & peper in een skillet, en de bavette direct boven de kolen.
De bavette heb ik halverwege 1 keer gedraaid, en met 50 graden van het rooster gehaald, peper eroverheen en even rusten. Dit was sneller als de groente, dus die nog even direct boven de kolen verder gegaard. Hierna was het tijd om de quesadillas samen te bouwen, met eerst een laagje kaas gevolgd door de groenten en de bavette en dan nog wat kaas.
Vervolgens dubbelgevouwen nog even op de kolen
En een paar minuten later konden we aanvallen, waarbij ik er salsa, guacamole en creme fraiche bij heb geserveerd.
Alles bij elkaar een zeer geslaagd expiriment, en de bavette al op een relatief lage temperatuur van de bbq halen heeft goed gewerkt, omdat deze in de laatste stap nog wat garing mee heeft gekregen, en heel mooi rose was gebleven.
Toch zijn er nog een paar verbeteringen mogelijk.
- De quesadillas gaan snel te hard op de bbq, dus of korter grillen, of de temperatuur wat temperen
- Zelfgemaakte salsa zou waarschijnlijk beter smaken
- Het vlees zou sterker gekruid mogen, misschien met een marinade of een dry-rub

Deze keer was het echter anders, en daarom een klein verslagje van mijn bbq-sessie van afgelopen vrijdag.
Omdat we wat gasten te eten kregen vond ik het wel leuk om wat te gaan experimenteren. Ik kwam in de vriezer nog een mooi stuk bavette tegen, en besloot hier quesadillas mee te gaan maken.
Na ontdooien eerst het vlees op kamertemperatuur laten komen, en alvast gekruid met wat zout, komijnpoeder en chilipoeder (de laatste heel subtiel, ik vind het snel overheersend). Ook wat groenten gesneden (Paprika, peper, ui en knoflook).
Ondertussen was de bbq op temperatuur, en kon het geheel gegrild gaan worden. De paprika indirect op een groenterooster, de ui met knoflook & peper in een skillet, en de bavette direct boven de kolen.
De bavette heb ik halverwege 1 keer gedraaid, en met 50 graden van het rooster gehaald, peper eroverheen en even rusten. Dit was sneller als de groente, dus die nog even direct boven de kolen verder gegaard. Hierna was het tijd om de quesadillas samen te bouwen, met eerst een laagje kaas gevolgd door de groenten en de bavette en dan nog wat kaas.
Vervolgens dubbelgevouwen nog even op de kolen
En een paar minuten later konden we aanvallen, waarbij ik er salsa, guacamole en creme fraiche bij heb geserveerd.
Alles bij elkaar een zeer geslaagd expiriment, en de bavette al op een relatief lage temperatuur van de bbq halen heeft goed gewerkt, omdat deze in de laatste stap nog wat garing mee heeft gekregen, en heel mooi rose was gebleven.
Toch zijn er nog een paar verbeteringen mogelijk.
- De quesadillas gaan snel te hard op de bbq, dus of korter grillen, of de temperatuur wat temperen
- Zelfgemaakte salsa zou waarschijnlijk beter smaken
- Het vlees zou sterker gekruid mogen, misschien met een marinade of een dry-rub