B
BHogervorst
Gast
Hallo liefhebbers,
Vandaag mijn eerste bijdrage aan dit geweldige forum. Na een heerlijke week op culinaire verkenning te zijn geweest in het zonnige Valencia weer terug in het regenachtige maar fijne Lisse. Geprikkeld door alle waanzinnig mooi op markten aangeboden stukken vlees en vis moest en zal de BBQ vandaag aan gaan. Naast een uitpuilende vriezer met het zelf grootgebrachte Pietrain varken lag er nog een mooie Bavette van een Kaag en Braassem rund te schitteren.
Vanmorgen mooi ingesneden op de zwoerd en vervolgens in de beef rub van Letz-Q gezet. Inmiddels is deze mooi op kamertemperatuur aan het komen.
De Smoker is met eikenhout opgestookt, even doorbranden tot 180 graden om vervolgens de 3 grote blokken lekker te laten smeulen op 145 graden. Ik heb de mogelijkheid om de bodem van de reverse flow Smoker vol te laten lopen met water om te gaan stomen, maar ik wil vandaag droge lucht in de gaarkamer.
Inmiddels de zoete aardappelen in de Firepit gemieterd zodat deze even lekker kunnen gaan zweten in de folie, straks mogen ze nog even uit de folie op de smeulende blokken maar eerst even de vlammen er af krijgen.
Als de gaarkamer 150 graden is gaat de Bavette er op om hier een kerntemperatuur van 45 graden te krijgen. Vervolgens gaat deze met de zwoerd kant omlaag nog even op een rooster in de firepit om krokant af te bakken in zn eigen druipende vet.
Inmiddels de kolen in de firepit naar rechts geschoven, de piepers ontdaan van de folie en deze op de gloeiende massa geplaatst. Deze zullen zo nu en dan even omgedraaid worden om een mooie korst te krijgen. De Bavette is inmiddels ook aan het garen, nu de schone taak om rustig te gaan zitten met een lekkere koud pilsje.
Straks natuurlijk nog het eindresultaat!
https://imgur.com/gallery/iWzbJ
Vandaag mijn eerste bijdrage aan dit geweldige forum. Na een heerlijke week op culinaire verkenning te zijn geweest in het zonnige Valencia weer terug in het regenachtige maar fijne Lisse. Geprikkeld door alle waanzinnig mooi op markten aangeboden stukken vlees en vis moest en zal de BBQ vandaag aan gaan. Naast een uitpuilende vriezer met het zelf grootgebrachte Pietrain varken lag er nog een mooie Bavette van een Kaag en Braassem rund te schitteren.

Vanmorgen mooi ingesneden op de zwoerd en vervolgens in de beef rub van Letz-Q gezet. Inmiddels is deze mooi op kamertemperatuur aan het komen.

De Smoker is met eikenhout opgestookt, even doorbranden tot 180 graden om vervolgens de 3 grote blokken lekker te laten smeulen op 145 graden. Ik heb de mogelijkheid om de bodem van de reverse flow Smoker vol te laten lopen met water om te gaan stomen, maar ik wil vandaag droge lucht in de gaarkamer.


Inmiddels de zoete aardappelen in de Firepit gemieterd zodat deze even lekker kunnen gaan zweten in de folie, straks mogen ze nog even uit de folie op de smeulende blokken maar eerst even de vlammen er af krijgen.

Als de gaarkamer 150 graden is gaat de Bavette er op om hier een kerntemperatuur van 45 graden te krijgen. Vervolgens gaat deze met de zwoerd kant omlaag nog even op een rooster in de firepit om krokant af te bakken in zn eigen druipende vet.


Inmiddels de kolen in de firepit naar rechts geschoven, de piepers ontdaan van de folie en deze op de gloeiende massa geplaatst. Deze zullen zo nu en dan even omgedraaid worden om een mooie korst te krijgen. De Bavette is inmiddels ook aan het garen, nu de schone taak om rustig te gaan zitten met een lekkere koud pilsje.

Straks natuurlijk nog het eindresultaat!


https://imgur.com/gallery/iWzbJ