Van het weekend heb ik een bavette gemaakt.
Bij de slager had ik mijn oog laten vallen op stukken bavette, maar die stukken vindt ik meestal te klein.
Dus maar om een stuk van 500 gram gevraagd. Gelukkig dacht de slager met me mee, werd het meer dan 500 gram (toppertje mijn slager).
Ik heb een rub gemaakt en de bavette daarmee ingemasseerd.
Vervolgens heb ik 'm dicht gegrild op 220 graden.
Ik had verwacht dat 'ie daarna nog even moest doorgaren, maar dat bleek niet het geval, want hij was na het grillen al op 52 graden kerntemperatuur.
Daarna lekker aangevuld met zelf gesneden patatten en een lekkere salade.
En hier nog een foto van het eindresultaat
Bij de slager had ik mijn oog laten vallen op stukken bavette, maar die stukken vindt ik meestal te klein.
Dus maar om een stuk van 500 gram gevraagd. Gelukkig dacht de slager met me mee, werd het meer dan 500 gram (toppertje mijn slager).

Ik heb een rub gemaakt en de bavette daarmee ingemasseerd.
Vervolgens heb ik 'm dicht gegrild op 220 graden.
Ik had verwacht dat 'ie daarna nog even moest doorgaren, maar dat bleek niet het geval, want hij was na het grillen al op 52 graden kerntemperatuur.
Daarna lekker aangevuld met zelf gesneden patatten en een lekkere salade.
En hier nog een foto van het eindresultaat

