- Berichten
- 1.840
Helaas niet het mooiste weer het afgelopen weekend maar ik had mijn vriendin beloofd Bavette te maken. Oh wat erg. 
Ipv alleen peper en zout te gebruiken heb ik om wat nieuws te proberen het vlees in de marinade gezet.
Zaterdagmiddag begonnen met het klaarmaken van deze marinade waarbij de basis honing, rode wijn azijn framboos, olijfolie, zout, peper en 2 knoflook teentjes betreft.
De Bavette ingesneden, beetje op gevoel, maar ongeveer 1 cm in de breedte. Vervolgens samen met de marinade in een ziplock zakje in de koelkast gelegd.
Na ongeveer 2 uur uit de koelkast gehaald zodat het vlees een beetje op temperatuur kon komen op het aanrecht.
Tijd om de BBQ flink op te stoken totdat het tijd was de Bavette erop te leggen. Lekker biertje erbij en nadat het vlees klaar was, heb ik het na het rusten in kleine reepjes gesneden. De marinade had zijn werk goed gedaan qua kleur en qua smaak, welke mooi subtiel aanwezig was. Heerlijk gegeten met een stokbrood, kruidenboter en een frisse salade erbij.
De ingesneden Bavette ongeveer zo een 800 gram:
Ziplock met vlees en marinade klaar om de koelkast in te gaan:
De marinade is er goed ingetrokken
Even laten rusten, blijft moeilijk maar gelukkig een biertje erbij
En smullen maar:

Ipv alleen peper en zout te gebruiken heb ik om wat nieuws te proberen het vlees in de marinade gezet.
Zaterdagmiddag begonnen met het klaarmaken van deze marinade waarbij de basis honing, rode wijn azijn framboos, olijfolie, zout, peper en 2 knoflook teentjes betreft.
De Bavette ingesneden, beetje op gevoel, maar ongeveer 1 cm in de breedte. Vervolgens samen met de marinade in een ziplock zakje in de koelkast gelegd.
Na ongeveer 2 uur uit de koelkast gehaald zodat het vlees een beetje op temperatuur kon komen op het aanrecht.
Tijd om de BBQ flink op te stoken totdat het tijd was de Bavette erop te leggen. Lekker biertje erbij en nadat het vlees klaar was, heb ik het na het rusten in kleine reepjes gesneden. De marinade had zijn werk goed gedaan qua kleur en qua smaak, welke mooi subtiel aanwezig was. Heerlijk gegeten met een stokbrood, kruidenboter en een frisse salade erbij.
De ingesneden Bavette ongeveer zo een 800 gram:

Ziplock met vlees en marinade klaar om de koelkast in te gaan:

De marinade is er goed ingetrokken

Even laten rusten, blijft moeilijk maar gelukkig een biertje erbij


En smullen maar:
