BasBQ
Beef en Steak

Bavette carpaccio style

 
 

WesselsD

Tondelzoeker
Berichten
22
Goedenavond,

net een waanzinnig lekkere bavette gemaakt carpaccio style.

het recept heb ik van BBQproof maar dan wel naar eigen smaak.

We begonnen met 1,4 kilo bavette, nooit gemaakt dus vond het wel spannend. Na wat research heb ik hem gevlinderd zodat het een mooi egaal stuk werd.

E2E707E9-F39F-454A-8B3D-C89FE4E85D90.jpeg


hier zit de Parmezaanse kaas nog niet bij. Echter was ik daar achteraf blij mee wat voor het plaatje is dit toch lekker zeg.

ingrediënten:
4 EL truffel mayonaise
3 EL pijnboompitten
1 EL balsamico azijn
Peper en zout
Verse basilicum
Gebakken spek
Parmezaanse kaas

vervolgens heb ik hem netjes en strak op gerold, bij het vlees ook nog een los klein stukje deze heb ik ook bereid.
D60F88A5-78A9-463B-B184-E615C19F3446.jpeg

Nu is het wachten tot me Q 180’C aan geeft.

D91989D7-FC25-4B22-9783-CF1385FA96AF.jpeg

Daar liggen ze dan, het kwijl loopt al uit me mond zeg. Na ongeveer 40 minuten hebben we het kleine stukje er al af gehaald. Deze was toen al goed. Moet zeggen…. Nu kunnen we alle 3 niet meer wachten op het grote stuk.
.
35C9ABA5-B816-48FA-9A87-3EB7057D7094.jpeg

De 52 graden is bereikt, heeft ongeveer 75 minuten geduurd. Nu even in een bak leggen en een doek erover heen voor een minuut of 10.

B213534D-9548-4CD1-8C0E-35E22E95B60D.jpeg


voila, zit het speeksel nog in je mond? Bij ons niet meer. Het stroomt er nog met bakken uit.

Ik hoop jullie te hebben geamuseerd met deze rapportage over een waanzinnig lekker stuk vlees.

groet,

Danny
 
Gruwelijke gruwel, wat gruwelijk heel erg lekker.
Geweldige mooie lap waarvan een mooie rollade gemaakt.
Had ik zo in willen bijten.
 
Mooie rollades gemaakt zo
Voor, klein, en hoofd gerecht 😉
 
Ziet er heerlijk uit. Lusten we hier ook wel.
 
Och jongens! Dat ziet er werkelijk fantastisch uit!
 
Heerlijk. Dit staat nog zo hoog op de to do lijst.. Geweldig.
 
Terug
Bovenaan Onderaan