- Berichten
- 290
Vrienden!
Nog niet eerder maakte ik bavette. Dus op de markt 2 stukjes gekocht.
Eerst lekker in de marinade. Met tijm, knoflook, Koreaanse peper, verschillende zuren en zouten en olie.
Een paar uur laten marineren en zelf een lekker flesje Karmeliet Tripel (de 750ml geopend).
Later de kettle aan. Flinke scheut appelmot op de briketten en indirect naar 40 graden gebracht.
Toen er even af (planningsissue met de zoete aardappel in de oven, met blauwkaas, walnoot, honing, peper, tijm, knoflook)
Met de aardappel bijna klaar de rokerige en warme bavettes nog even direct grillen tot 50 graden. Eerlijk is eerlijk; hier kan ik mooier visueel resultaat bereiken. Toch awesome!
Toen alles op tafel! Een lekkere saus gemaakt van de vleesmarinade met extra wijn en honing lagen inkoken. Heerlijk!
Nog niet eerder maakte ik bavette. Dus op de markt 2 stukjes gekocht.
Eerst lekker in de marinade. Met tijm, knoflook, Koreaanse peper, verschillende zuren en zouten en olie.
Een paar uur laten marineren en zelf een lekker flesje Karmeliet Tripel (de 750ml geopend).
Later de kettle aan. Flinke scheut appelmot op de briketten en indirect naar 40 graden gebracht.
Toen er even af (planningsissue met de zoete aardappel in de oven, met blauwkaas, walnoot, honing, peper, tijm, knoflook)
Met de aardappel bijna klaar de rokerige en warme bavettes nog even direct grillen tot 50 graden. Eerlijk is eerlijk; hier kan ik mooier visueel resultaat bereiken. Toch awesome!
Toen alles op tafel! Een lekkere saus gemaakt van de vleesmarinade met extra wijn en honing lagen inkoken. Heerlijk!