BasBQ
Beef en Steak

Basic 1kg gerookte zalm

 
 

Veluwse Bob

Pitmaster
Berichten
546
Van het weekend 1Kg zalm op huid gedurende 4 uur gerookt met kersenchunks op 80 graden.

De avond van tevoren de zalm in zout & suiker gelegd.
Na een nachtje in de folie alles afgespoeld en terug in de koelkast zonder af te dekken.
na een paar uur kamado aangestoken om de zalm indirect op 80 graden te roken.

Top! was heeerlijk :)
Niet te overdreven zout of iets.

IMG-20230203-WA0010.jpeg
20230204_123327.jpg
20230204_163705.jpg
 
Wauw, wat een mooie kleur.

Niet te droog/gaar na 4u?
Nee echt verre van!
Echt nog heel smeeuig.
is ook maar indirect op 80 graden plus ze liggen met de huid op het rooster.
had de inkbird controller gebruikt voor een constante temperatuur.
Hier thuis zijn ze fan dus komt nog wel vaker op het menu :)
 
Mmm, lekker hoor, een zalmpje gaat er altijd wel in.
 
Zalig! En dan? Koud op brood of in vlokjes door een salade? Warm?
 
Schuif maar door. Heerlijk.
 
''De Olifant" :D
 
Oh wat lekker! Moet dit binnenkort zelf weer eens maken!
 
Ik ook, nu het koud roken nog kan!
Afgelopen week van iemand een heerlijk stukje gekregen dat 26-28u was gerookt bij 26/28°C.
Wat mij betreft (te) hoge temperatuur, maar het smaakte er zeker niet minder om! 😋
 
Heb je nog een specifieke verhouding zout en suiker of hoeveel doe je op je zalm? Dit ga ik zeker eens proberen ziet er heerlijk uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan