- Berichten
- 738
Vandaag de "grote" dag...de test run low&slow met de Boretti Barilo. Na alle negatieve recensies (vaak oud) toch de gok genomen.
Zaterdag middag eerst even mijn kilo bestelde ribs ophalen om met 2 kilo zeeuws scharrelvarken ribs uit eindelijk naar buiten te komen.
Vanochtend lieten de bbq goden mij al weten dat het wel goed zou komen door de zonnestralen meteen te laten weerkaatsen op het matzwarte staal. Na een snelle aanpassing aan de aslade ( stukje uitgeslepen en wat gaatjes erbij ) voor de lucht stroom, gingen we van start.
Ik heb een soort minnion methode toegepast, stuk of 15 gloeiende kolen op een laag koude kolen gelegd.
Nadat ik de ribs ontvliest had even ingesmeerd met mosterd als lijm voor de rub. Helaas komen mijn eco brasa kolen en noskos rubs dinsdag pas binnen, dus zelf maar een rub gemixed.
Mijn kolen waren op temperaruur dus klaar voor het eerste deel. 2 chunks apple wood bij de kolen en temperatuur van 105 tot 120 leek mij perfect en warempel de Barilo blijft netjes op temperatuur. Het deksel is niet luchtdicht dus daar ontsnapt wat rook door, maar verder niks te klagen. Ik besluit nadat mijn temp geleidelijk naar de 120 gaat dat ik hem ga knijpen naar 105 om het laatste half uurtje van de 1ste 3 uur nog even op 130 te gaan zitten. So far so good. Na 3 uur hebben ze een mooi kleurtje, tijd voor deel 2 in de folie. Ik houd de temp nu rond de 130/120, ook dat lukt zonder veel poespas. Nu nog een uurtje afgrillen en een mooie glaze creëren. 2 maïs kolfjes erbij en klaar.We kunnen eten.
De spareribs waren qua garing/rub/glaze fantastisch! Maar ik, als bbw/rook noob, dacht dat 2 chunks apple wood gevolgd door 1 chunk hickory een goed idee was in de eerste 3 uur . Best straf spul dat rook hout, helaas net te overheersend zeg maar . Mijn zelfgemaakte knoflooksaus kon het gelukkig iets verbloemen.
Dit gezegd te hebben was mijn eerste ervaring low and slow op de Barilo een succes en smaakt zeker naar meer!
Zaterdag middag eerst even mijn kilo bestelde ribs ophalen om met 2 kilo zeeuws scharrelvarken ribs uit eindelijk naar buiten te komen.
Vanochtend lieten de bbq goden mij al weten dat het wel goed zou komen door de zonnestralen meteen te laten weerkaatsen op het matzwarte staal. Na een snelle aanpassing aan de aslade ( stukje uitgeslepen en wat gaatjes erbij ) voor de lucht stroom, gingen we van start.
Ik heb een soort minnion methode toegepast, stuk of 15 gloeiende kolen op een laag koude kolen gelegd.
Nadat ik de ribs ontvliest had even ingesmeerd met mosterd als lijm voor de rub. Helaas komen mijn eco brasa kolen en noskos rubs dinsdag pas binnen, dus zelf maar een rub gemixed.
Mijn kolen waren op temperaruur dus klaar voor het eerste deel. 2 chunks apple wood bij de kolen en temperatuur van 105 tot 120 leek mij perfect en warempel de Barilo blijft netjes op temperatuur. Het deksel is niet luchtdicht dus daar ontsnapt wat rook door, maar verder niks te klagen. Ik besluit nadat mijn temp geleidelijk naar de 120 gaat dat ik hem ga knijpen naar 105 om het laatste half uurtje van de 1ste 3 uur nog even op 130 te gaan zitten. So far so good. Na 3 uur hebben ze een mooi kleurtje, tijd voor deel 2 in de folie. Ik houd de temp nu rond de 130/120, ook dat lukt zonder veel poespas. Nu nog een uurtje afgrillen en een mooie glaze creëren. 2 maïs kolfjes erbij en klaar.We kunnen eten.
De spareribs waren qua garing/rub/glaze fantastisch! Maar ik, als bbw/rook noob, dacht dat 2 chunks apple wood gevolgd door 1 chunk hickory een goed idee was in de eerste 3 uur . Best straf spul dat rook hout, helaas net te overheersend zeg maar . Mijn zelfgemaakte knoflooksaus kon het gelukkig iets verbloemen.
Dit gezegd te hebben was mijn eerste ervaring low and slow op de Barilo een succes en smaakt zeker naar meer!