Beef en Steak

Banh Mi met Aziatische ribfingers

 
 

Sabine

Stoker
Berichten
325
Door tijd en weer is de Q al een paar weken niet aangeweest… dus dat werd weer hoog tijd!

Een tijdje geleden een banh mi met buikspek gemaakt en dat beviel zo goed dat ik vandaag een variant met ribfingers heb gemaakt. (En wat is het toch fijn om een voorraadje lekker vlees in de vriezer te hebben!)

IMG_1619.jpeg


Vanmorgen eerst de fingers in de marinade van o.a. hoisin, honing en limoen gezet.
Aan het einde van de middag de Q aangestoken en tot ongeveer 120 graden op laten warmen. Toen mochten de ribfingers er met een paar blokjes rookhout erop.

IMG_1620.jpeg


Ondertussen de komkommer en wortel in het zuur gezet, kimchi-mayonaise gemaakt en wat radijsjes en kruiden gesneden.

Na een dik uur roken en garen heb ik ze ingesmeerd met de marinade gemengd met chilisaus.

Toen konden we aan tafel; iedereen kon naar zijn eigen voorkeur zijn broodje samenstellen. Ook dit was weer een topper!

IMG_1621.jpeg


Recept ribfingers:
 
Lijkt me heerlijk Sabine😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan