- Berichten
- 325
Door tijd en weer is de Q al een paar weken niet aangeweest… dus dat werd weer hoog tijd!
Een tijdje geleden een banh mi met buikspek gemaakt en dat beviel zo goed dat ik vandaag een variant met ribfingers heb gemaakt. (En wat is het toch fijn om een voorraadje lekker vlees in de vriezer te hebben!)
Vanmorgen eerst de fingers in de marinade van o.a. hoisin, honing en limoen gezet.
Aan het einde van de middag de Q aangestoken en tot ongeveer 120 graden op laten warmen. Toen mochten de ribfingers er met een paar blokjes rookhout erop.
Ondertussen de komkommer en wortel in het zuur gezet, kimchi-mayonaise gemaakt en wat radijsjes en kruiden gesneden.
Na een dik uur roken en garen heb ik ze ingesmeerd met de marinade gemengd met chilisaus.
Toen konden we aan tafel; iedereen kon naar zijn eigen voorkeur zijn broodje samenstellen. Ook dit was weer een topper!
Recept ribfingers:
bbq-junkie.nl
Een tijdje geleden een banh mi met buikspek gemaakt en dat beviel zo goed dat ik vandaag een variant met ribfingers heb gemaakt. (En wat is het toch fijn om een voorraadje lekker vlees in de vriezer te hebben!)
Vanmorgen eerst de fingers in de marinade van o.a. hoisin, honing en limoen gezet.
Aan het einde van de middag de Q aangestoken en tot ongeveer 120 graden op laten warmen. Toen mochten de ribfingers er met een paar blokjes rookhout erop.
Ondertussen de komkommer en wortel in het zuur gezet, kimchi-mayonaise gemaakt en wat radijsjes en kruiden gesneden.
Na een dik uur roken en garen heb ik ze ingesmeerd met de marinade gemengd met chilisaus.
Toen konden we aan tafel; iedereen kon naar zijn eigen voorkeur zijn broodje samenstellen. Ook dit was weer een topper!
Recept ribfingers:
Aziatische Ribfingers - BBQ Recepten - BBQ Junkie
Op zoek naar een lekker BBQ recept voor Iberico Ribfingers? Deze ribfingers in een Aziatische marinade zijn een aanrader! Blijft een genot!
bbq-junkie.nl