
Baconroosjes
Nodig voor 6 stuks:
4 plakjes bladerdeeg
1 appel
1 ons katenspek of bacon
Appel-, peren- of dadelstroop
Peper en zout.
Verder is een muffinblik nodig, eventueel met cupcakevormpjes.
De barbecue indirect op 180/200 graden.


Snijd de appel in vieren, verwijder klokhuis en snijdt de appel in dunne partjes. Overgiet de appel ruim met kokend water en koel terug met koel water.

Leg 2 plakjes bladerdeeg achter elkaar en maak ze aan elkaar vast, rek ze in de lengte uit maar zorg ervoor dat ze niet smaller worden. Snijd ze in 3 strokenSmeer ze naar smaak meer of minder in met stroop. Doe dat ook met de andere 2 plakjes.

Leg de bacon erop, daarop weer de appel.

Rol voorzichtig op

Plaats in blik en op de bbq
En na 20/25 minuten is het klaar.
Lekker met piri-pirikip en sla.