BasBQ
Beef en Steak

Baconday Zeeuws Spek!

Rik

Vuurmaker
 
 
 
Berichten
78
Jaja, dan hierbij mijn inzending voor baconday!
Gemaakt met de kruiden van "van Beekum" (recept @Ewald)


Voorbereidingen begonnen vorige week met een stuk buikspek van 3997grammen schoon aan de haak.
20220827_175139.jpg


Alles benodigdheden in de mix!
20220827_183550.jpg


Vervolgens alles in een vacuümzak en hop de koelkast in, een week lang. En natuurlijk elke dag even omgedraaid
20220827_184842.jpg


Even uitlekken in de schaal, de geur was hier natuurlijk al geweldig!
20220903_151401.jpg


Primo op 125C en lekker met rust gelaten
20220903_153130.jpg



En met 75 intern vond ik hem wel mooi
20220903_172209.jpg



Stukje moeten proeven natuurlijk, de rest afkoelen en morgen in plakken snijden!
20220903_181137.jpg



Tot zover mijn bijdrage voor Baconday 2022! Bedankt voor het lezen
 

Iss

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
192
Smullen! Mooi verslag
 
  • Leuk
Waarderingen: Rik

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
4.485
Mooie bacon Rik
 
  • Leuk
Waarderingen: Rik

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.848
Heerlijk!
 
  • Leuk
Waarderingen: Rik

J'elle

Pitmaster
 
 
Berichten
538
Prachtig stuk! #honger
 
  • Leuk
Waarderingen: Rik

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
6.225
Geduld lekker beloond, ziet en goed uit
 
  • Leuk
Waarderingen: Rik
Bovenaan Onderaan